Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Oni koji obožavaju polubogove rodit će se među polubogovima, oni koji obožavaju pretke rodit će se među precima, oni koji obožavaju sablasti i duhove rodit će se među takvim bićima, a oni koji obožavaju Mene, živjet će sa Mnom.  
-- Bhagavad-gita 9.25 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Pon, 10.03.08. 13:49
 

Anantapur hram u obliku kočije koju vuku 4 konja - By Devarsi Narada das

 
 

Opet je pozvana cijela Hare Krišna Indija i ostatak svijeta na otvaranje, kao što to biva s velikim hramovima (nesretni Bangalore, Tirupati...). Južnoindijski ISKCON hram kod kojeg jednostavno morate zastati i posjetiti pa makar bili obični turist koji slučajno prolazi južnoindijskom autocestom.

Zašto? Zato što ooooogromni konji (koji vuku hram u obliku kočije) baš vas promatraju dok se vozite cestom. Jednostavno morate stati i vidjeti što je to. Čovjek kada stane pored konjskih kopita uoči da je nešto malo viši od kopita, što pokazuje njihovu veličinu. Stvarno je fascinantno. Treba li napominjati da se Božanstva zovu Radha Parthasarati (kao u Delhiju). Partha
sarati znači vozač (Arjunine) kočije. Sve je lijepo, obilato (interijer pomalo podsjeća na stil hrama u Tirupatiju). No, ipak, ako nije uvreda, konji su daleko lošije napravljeni od našeg Augustinčićevog (za one iz doba Tita - sa novčanice od 100 dinara, ako se ne varam). No što se tiče veličine, naš Jelačićev izgleda poput male mace nasuprot ovih.

Jayapataka Swami je dao inicijacije i kada god bi dao japu u ruke i rekao ime zatrubili bi shenayi i bubnjevi. Baš je bilo upečatljivo, šteta što vam zvukove ne mogu prenijeti. Jedno ime je bilo Rohini Dulal. Pozvao sam slugu na usamljeno mjesto i pitao ga: "Što tvoj guru nekad ponavlja imena, jer u Hrvatskoj ima jedan Rohini Dulal?" On je rekao: "Nemoguće! Kompjuter ne griješi! Kasnije, kada sam ga malo stisnuo, priznao mi je da je kompjuterski program koji ima bazu podataka o imenima taj dan nešto "štekao".



Stvarno kada bolje razmislim, teško je moguće da se imena ne ponavljaju kod učenika Jayapatake svamija, kod toliko tisuća učenika. Sad nedavno je dao 2000 inicijacija u Bangladešu.

Od vašeg dopisnika, samo za portal ys Devarsi Narada das

P.S. KVIZ
Kako se zovu 4. Krsnina konja?

Ostale slike pogledajte u galeriji.

 

Povezano:

Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 130 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1147 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::