Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Gospodin nikoga ne mrzi, niti voli, iako se tako čini.
-- Vedanta-sutra 2.1.34 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Uto, 11.03.08. 14:29
 

(Nektar) Ananda

 
Priča o neobičnom događaju engleskih bhakta na dan pojave G. Nityanande
 
 

Zovem se Mahatma Das, i novi sam učenik Krishna Das Swamija.
Na dan pojave Gospodina Nityanande pružila mi se divna prilika da idem s bhaktama u harinam u centar Coventrya (UK).

Ugodan čovjek po imenu Robert, koji je bio sa svojom kćerkicom, želio je razgovarati i saznati nešto više o nama, jer se i njemu i njegovoj kćerkici svidio harinam.

Iznenadili smo se kada nam je rekao da se njegova kćer zove Ananda, neobično ime za Englesku djevojčicu. Ispričao nam je priču o tome kako je dobila ime.

Mnogo godina prije, njemu i njegovoj ženi rečeno je da nikada neće moći imati djece, iz nekih medicinskih razloga, i do ih je veoma pogodilo.

Nekoliko godina kasnije dok je Robert radio u Indiji, on i njegova žena posjetili su sveto mjesto na kojem se napravilo jezerce, kada je Krsna ondje bacio cvijet.

Dok su prolazili oko jezerca prošli su pored sadhu-a koji je tamo živio. Ničim izazvan rekao im je dobiti dijete. Par se jako uznemirio i objasnio mu da ne mogu imati djece. Ali on im je nato rekao da će dobiti dijete i da mu donesu ga kada se rodi da ga blagoslovi. 

Robert i njegova žena bili su iznenađeni kada je ona ostala trudna i rodila djevojčicu, koju su nazvali Ananda "blaženstvo". Sjećajući se sadhu-ovih riječi otišli su sa malom Anandom u Indiju da ju sadhu blagoslovi.

Robert nam je rekao da je mala Ananda jako zainteresirana za Istočnjačke religije od rane mladosti i željela je saznati sve o Hare Krsna pokretu, kada nas je vidjela i čula harinamu. Uzeli su knjigu i kopije CD-a sa devocijskom glazbom, koji sam napravio kako bi ga dijelio ljudima, koji nam daju donaciju.

To smo doživjeli za vrijeme proslave pojave Gospodina Nityanande, i mala djevojčica Ananda nas je sve zadivila. Robert i njegova kćer te su večeri došli u hram i divno se proveli. Ananda je plesala s bhaktinama i nije željela otići. Čak joj se svidjela i Indijska začinjena hrana, što je neobično za Englesku djevojčicu, tako da su ona i njezin otac uživali u prasadamu.

Robert je rekao da će, kada budu imali prilike, sigurno ponovno doći na Nedjeljni program, jer i on i njegova kćer vole narod i filozofiju. Dvije vrlo posebne duše primile su nevjerojatnu milost Gospodina Nityanande na dan Njegove pojave!

Osjećam golemu zahvalnost što sam mogao biti tamo i mnogostruku povećati ovo malo vjere što imam.

Sva slava Srila Prabhupadi! Haribol!
ys. Mahatma Das

preveo: bh. Vanja

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno su 83 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 961 put.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::