Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Onaj tko s velikom vjerom uvijek prebiva u Meni, tko u sebi uvijek misli na Mene i transcendentalno Me služi s ljubavlju najprisnije je sjedinjen sa Mnom u yogi i najviši je od svih yogija. To je Moje mišljenje.
-- Bhagavad-gita 6.47 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Uto, 29.04.08. 06:46
 

Novi uzbudljivi devocijski projekt - Lost Village

 
Preveo bh. Jurica
 
 

Dragi prijatelji i dobronamjernici

Producenti dokumentarca "Majka Ganga" lansirali su novi dokumentarni projekt, Lost Village.

Opisujući veličanstvenost i sjaj netaknute prirode, ovaj dokumentarac otkriva jednostavnost i ljepotu seoskog života. Oslikava zadovoljstva i teškoće seljana, i fokusira se na njihove vrijednosti, koje bude duboku simpatiju i poštovanje. Čistoća njihovih pjesama i glasova, očaravajući zvuci prirode, i jedinstvena muzička podloga, čine ovaj film nezaboravnim iskustvom. Lost Village predstavlja znanje i mudrost seoskih ljudi. Razotkriva nade i strahove stvarnih ljudi u stvarnim situacijama.

Ovaj film donosi razmišljanja njegovog glavnog lika, Lokanath Swamija. Rođen je i odgojen u Arawade-u, udaljenom selu u Maharashtri, Indiji.

Već par desetljeća on putuje uzduž i poprijeko po svijetu. Ali njegovo znanje, obrazovanje i ogromno iskustvo nikad ne mogu zasjeniti dom u njegovom srcu.

 “Arawade, sretan sam što sam kod kuće! Sretan sam što sam tu!”. Čujemo glas Lokhanta Swamija, koji trenutno radi na svojoj knjizi, baziranoj na njegovom višegodišnjem iskustvu. I Lost Village izgovara njegovu poruku modernom društvu.

Ovaj dokumentarac temeljen na likovima, nije priča o jednom selu, ili jednom seljaninu, već je priča o 500 tisuća sela i o milionima ugroženima do točke nestajanja sa lica zemlje. Oslikava životna zadovoljstva i nedaće, i istovremeno naznačava nesumnjivi duh ljudske nade, vjere i ljubavi.

Naš cilj u stvaranju ovoga filma  bio je razotkriti mudrost tradicionalnog Indijskog života, istovremeno dajući gledatelju čistu, davnu prirodnu ljepotu jednog sela. Ovaj dokumentarni film stremi podizanju svjesnosti čovječanstva u cjelini, i pokazati što društvo gubi dok vedska kultura nestaje.

Molim vas posjetite našu web-stranicu http://www.lostvillagemovie.com/  i skinite promotivni isječak, ili nas kontaktirajte na: radhavinoda@gmail.com

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(32 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 18 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 677 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::