Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Onaj tko je tako transcendentalno utemeljen odmah spoznaje Vrhovni Brahman i ostaje potpuno radostan. Nikada ne jadikuje niti za ičim žudi. Jednako se ophodi prema svakom živom biću. U takvom stanju dostiže čisto predano služenje Mene.
-- Bhagavad-gita 18.54 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Čet, 05.06.08. 14:47
 

Ljetni festival - Počastite bhakte u kampu - UPDATE!

 
 

Hare Krsna dragi bhakte!

Primite naše ponizno poštovanje. Sva slava Srila Prabhupadi!

Ono što još vezano uz ovogodišnji festival do sada nismo objavili su cijene obroka prasadama.

Kao što već znate, ono što mi organiziramo su zajednički doručak i ručak, dok imamo i cjelodnevnu ponudu ove godine još bogatijih štandova.

Po prvi puta ćemo pokušati realizirati već nekoliko godine staru ideju, a to je da svim zainteresiranim yatrama, pojedincima i grupama bhakta, od ove godine nudimo mogućnost da “počaste” sve okupljene bhakte, odnosno financiraju neki od obroka tijekom trajanja festivala.

Na taj način možete “počastiti” sve okupljene bhakte, u doslovnom smislu te riječi! Naime, sjetio sam se jedne pomalo neugodne situacije u kojoj se našao velik broj novih gostiju i bhakta, a koje su proizašle iz korištenja te riječi „počastiti“ u našem Iskcon-skom žargonu. Naime, prilikom (prve) posjete hramu, bilo je mnogima ponuđeno da ukoliko to žele, mogu nešto “počastiti”.
A prva pomisao im je bila: A joj, koliko imam novaca sa sobom, imam li dovoljno jer tko zna koliko će me koštati da počastim sve ovdje u hramu okupljene ljude! Btw, čudan im je to malo običaj da već prvi puta moram platiti klopu ili rundu nekog pića za svakoga…(he, he, he!)

Uglavnom, prema proračunu troškova iz kuhinje posljednjih godina, prosječno se za doručak za 200 obroka potroši 2000 kuna, dok je za ručak za isto broj osoba potrebno izdvojiti 3850 kuna, ukupno 5850 kuna.

Taj iznos pokriva troškove sve bhoge, kupovine i prijevoza, plina, instalacije i dovoza kuhinje, najma objekta u kojem se kuha i peče kruh, te troškova dolaska i boravka 10-tak bhakta koji služe u kuhinji u pokušaju da nas zadovolje. Ukalkuliran je i dosadašnji rast cijena hrane i derivata čemu svi svakodnevno svjedočimo, a proračun je napravljen 15.5. Organizator si uzima pravo korekcija gore navedenih iznosa ukoliko do početka festivala cijene toliko porastu da se u tom iznosu neće moći ispuniti obećano.

Ukoliko se npr. prikupi iznos donacija u lakšmiju ili pak bhogi u iznosu 20 ili 50% navedenih troškova, tada će se za taj obrok ostvariti i toliki popust prilikom naplate prasadama.

Ove ćemo godine imati nove kuhare, te ćemo imati bolju i raznovrsniju ponudu te više težiti cilju cjelovitog obroka. Naravno, uz neizostavnu ljubav i pažnju s kojom će bhakte obroke pripremati te ponuditi ih brojnim božanstvima na našem oltaru.

Ukupno je to 16 obroka za vaše sponzorstvo! Na kraju ćemo u skladu s prijavama objaviti za koliko ćemo i koje točno dane imati besplatan prasadam ili pak obroke s popustom.

Želimo da se na našem kampu osjeti zajednički duh i kultura služenja, čime će ova akcija nadamo se i doprinijeti.

Javite nam se i za druge ideje koje imate!

Za sve prijave i dodatne info možete se javiti Sundanani prabhuu.  

Sunandana das:  sina_frappi@yahoo.com
Mobiteli: 095/90 95 781 ili 098/727 233
Skype : pandava

Vaši sluge iz organizacijskog odbora


DODATAK

Primjetili ste da smo napravili kalkulaciju za 200 obroka te pitali koliki su troškovi ako će na prasadamu biti više bhakta, npr. tijekom vikenda?

Za vikend iz iskustva procjenjujemo da bi na prasadamu moglo biti oko 300  do 350 bhakta.
Tada je potreban iznos za sponzorstvo doručka 2500 kn, a za ručak 5000 kn.

Hvala!

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 65 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 590 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::