Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Nikome ne zavidim, niti sam prema ikome pristran. Jednak sam prema svima, ali onaj tko Me služi sa predanošću utemeljen je u Meni, Moj je prijatelj, i Ja sam njegov prijatelj.
-- Bhagavad-gita 9.29 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Ned, 09.11.08. 11:16
 

Djeca u harinamu

 
Napisao: Shastra dasa
Preveo: Bh. Jurica
 
 

U Ghani, katolički  svećenik  je komentirao događaj kada smo izveli studente Akademije Gospodina Krsne na harinam koji je završio piknikom na plaži. Rekao mi je: “Mnogo sam puta čuo vaše članove kako pjevaju i plešu, ali način na koja djeca pjevaju vise dodiruje i dolazi do srca.”

Njegova Svetost Kavicandra Swami vodi djecu na harinam kad god posjećuje Afriku i tako ih razveseljava. Afrikanci uglavnom vole muziku, i od malih nogu djeca mnogo pjevaju u školi i crkvi. Djeca od bhakta nisu baš sramežljiva oko sudjelovanja u harinamu, i obično su vrlo entuzijastični da ga vode.

19.08.2008  negdje između 16 i 18 sati popodne 200 djece iz Bahktivedanta Nacinal School su napravili harinam. Pratili su ih zaposlenici škole, roditelji, hodočasnici koji posjećuju Sri Dham Mayapur i članovi Nagara Sankirtan grupe sa pet mridangi, puno karatala, cimbalima i drugim muzičkim instrumentima. Raspoloženje i vibracije tako stvorene su slične opisima iz Caitanya Carinamrite.

Kada je gromoglasni zvuk odjeknuo, probudio je sve povoljnosti, i zvuk se raširio kroz svih četrnaest planetarnih sistema po cijelom univerzumu. (CC , Madhya lila 11.216 i 217). Zbog čistoće dječjih srca, odgovorio na njihov pjevanje je bio tako sladak i doticao je srce.

Pjevanje je započelo kod školskih glavnih vrata i nastavilo se do dijela hrama sa Panca Tattvom. Nakon što su ekstatično plesali pred Božanstvima, nastavili su do Goshale, Grihasta dijela, okolo Srila Prabhupadovog Samadhija i vratili su se nazad u školu.

Nagara sankirtan odjel organizira redovno hariname za djecu, i otkrio sam da su oni uvijek  ljepši i još  više privlačniji.... Odjel također ima poseban “Harinam Rikshaw “ u kojeg mogu stati 12 male djece.

Roditelji bi trebali ohrabriti svoju djecu  da razviju ukus za harinam sada dok su mladi...... ”Uhvatite” ih dok su mladi, to će pomoći da postani budući vođe kirtana. Ipak su harinam i kirtan vrlo važne ange našeg društva.

Molim vas organizirajte više harinama sa djecom u vašim zajednicama i hramovima, i molim vas podijelite svoje priče i slike sa Harinama!

 Shastra dasa, Mayapur Harinam Department
(Shastra.BTS@pamho.net)

 

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 87 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1013 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::