Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Kao što utjelovljena duša prolazi kroz dječaštvo, mladost i starost, tako i u trenutku smrti prelazi u drugo tijelo. Razboritu osobu ne zbunjuje takva promjena.
-- Bhagavad-gita 2.13 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Pon, 29.12.08. 08:53
 

Snaga molitve Gospodinu Nrsimhadevi HG Pankajanghri prabhua

 
Napisao: Nandkishore das
 
 

18 ožujka 2008 nazvao me Sri Maheshbhai Dhokia, član kongregacije u Londonu i rekao mi da njegova žena, Srimati Jayshree Dhokia boluje od akutnog raka maternice i da po zadnji put putuje u Frankfurt. Maheshbhai me pitao dali bhakte u Mayapuru mogu moliti za njegovu ženu. Doktori u Londonu su dignuli ruke i rekli da joj je ostalo možda još tri mjeseca jer se rak proširio na gotovo sve donje dijelove tijela.

Slijedeće jutro ponizno sam zamolio HG Pankajanghri prabhua i objasnio mu cijelu situaciju. Obojica smo bili u prostoriji za pujarije, blizu oltara Radha Madhave. Ja sam u to vrijeme odijevao Mahaprabhua a HG Pankajanghri prabhu je završavao sve pripreme za abhisheku Gospodina Nrsimhadeva. HG Pankajaghri pitao je kako se mataji zove, dao sam mu ime mataji jednostavno ga zapisujući na komadić papira.

U Njemačkoj, baš negdje u to vrijeme odvijala se operacija mataji Srimati Jayshree. Nakon što je došla k svijesti rekla je mužu da je sanjala Gospodina Nrsimhadevu u Mayapuru. Bhakta Prahlada Maharaja joj je pričao o slavama Gospodina Nrsimhadeve. Također je rekla mužu da se osjeća kao nova osoba i da je nešto zlo napustilo njezino tijelo.

Kad su se vratili u London, otišla je doktoru na kontrolu. Za vrijeme PET scena, radiolog je bio šokiran kada je otkrio da nema uopće nikakvih tragova raka. Zvali su bolnicu u Njemačkoj kako bi provjerili medicinsko stanje pacijentice. Njemački kirurzi koji su je operirali nisu mogli vjerovati u ono što im radiolog iz Londona govori. Bili su šokirani što nema nikakvih tragova raka. Sada se medicinski istraživački tim u Njemačkoj bavi proučavanjem cijelog slučaja. Ali dali ti mali doktori znaju da postoji netko tko se zove Gospodin Nrsimhadev koji štiti Svoje bhakte.

HG Maheshbhai i njegova dobra žena Srimati Jayshree vratili u Mayapur da imaju izbliza darshan sa Gospodinom Nrsimhadevom i da shvate i razumiju što se zbilja dogodilo. Srimati Jayshreeben samo je plakala i plakala ispred Gospodina Nrsimhadeva. HG Jananivas prabhu sažeo je cijelu transcendentalnu epizodu, dok ih je obadvoje blagoslivljao rekao je slijedeće; "Gospodin Nrsimhadeva je obavio operaciju Svojim transcendentalnim noktima, i bhakte su se zato osjetili blaženo."

Jayshreeben sada mantra 16 dobrih krugova, i s ovim novim životom u Svjesnosti Krsne, zahvaljuje svim ISKCON-ovim bhaktama i osjeća se veoma sretno što se pridružila duhovnoj obitelji Srila Prabhupada. Zavjetovala se da će svake godine dolaziti u Mayapur i biti blizu Gospodina Nrsimhadeva.  

Također se zahvaljuje HG Jananivas prabhuu i HG Pankajanghri prabhuu što su joj spasili život snažno se moleći Gospodinu Nrsimhadevi. 

SVA SLAVA GOSPODINU NRSIMHADEVI !!!!!

Ys
Nandkishore das

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 149 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1055 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::