Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Onaj tko s velikom vjerom uvijek prebiva u Meni, tko u sebi uvijek misli na Mene i transcendentalno Me služi s ljubavlju najprisnije je sjedinjen sa Mnom u yogi i najviši je od svih yogija. To je Moje mišljenje.
-- Bhagavad-gita 6.47 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Sri, 25.02.09. 02:32
 

Izvaredne vijesti 2. dio - by DRND

 
 

Jučer je JPS samostalno napravio 71 korak (dosadašnji rekord), danas je stojeći radio arati za Panca tatvu nakon abiseka. Vidni su pomaci na bolje u samo nekoliko dana.

Sjećate se one mataji koja je "prevodila" ono što on kaže. Sada ne koristi tu pomoć. Govori samostalno. Hm, u biti možda bi mogao ukratko reći kako je to bilo. Prije neki dan najavili su jutarnju SB lekciju od strane JPS-a. On je sjeo i počeo govoriti bez njezine pomoći. Zatim je pitao bhakte da li mogu pratiti i svi su jednoglasno rekli da ga razumiju. Hm, to je mislim bilo više da ga ohrabre. Ja od te lekcije nisam razumio 40% (ne znam za druge), no osjetila se ta vibra kako se on osjeća ohrabren i kako bhakte cijene taj njegov veliki trud koji ulaže u propovijedanje. Tijekom lekcije je čak 2 puta pitao da li žele onu mataji i tražio je da se glasa. No, samo par ruku je reklo da ga ne razumije. Odmah se vidio i rezultat. Sutra je dao SB na bengaliju (opet bez pomoći) i počelo je ono dugo očekivano "Goooooooraaaaangaaa", nakon čega bi mu odmah sluga ulio vodu u usta.

Što se tiče slugu, promatram i njihovu organizaciju i domišljatost. Stvarno su super. Prvih dana su izumili špricaljku kojom bi mu nakon svake 2. do 3. rečenice špricali vodu u usta (izgleda da mu se jako suše), a kapanje kapi u oči su smanjili na minimum, jer su mu stavili sunčane naočale (koje mu očito pomažu da mu manje suze oči). Zadnjih dana njihova služba je dostigla vrhunac kada su bili tako uigrani da su obje akcije radili u isto vrijeme. Znate ono kada formula 1 uđe u boks i onda u nekoliko sekundi (kao da se natječu sami sa sobom) onaj brži tim ljudi u isto vrijeme ulijeva gorivo, mijenja gume... Isto tako čim Maharaja završi 3-4 rečenice i malo zabaci glavu, oni poskoče i dok on uzima dah za iduću rečenicu već su mu u isto vrijeme stavili kapi u oči i nalili vodu u usta. I taman kada je Maharaj uzeo dah sve je bilo već napravljeno munjevitom brzinom kako bi  mogao nastaviti ne prekidajući rečenicu. Uzgred, da li ste znali da Maharaj ima ugrađen mali zlatni uteg u očni kapak tako da može lakše treptati (pošto još uvijek izgleda nema potpunu kontrolu nad tim mišićima)?

Toliko za sad.

Vaš sluga dopisnik Devarsi Narada das

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno su 174 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 963 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::