Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Tako sam ovaj najuzvišeniji nauk prenio lancem učeničkog naslijeđa i sveti su ga kraljevi shvatili na ovaj način. No s vremenom je učeničko naslijeđe bilo prekinuto i zato se čini da je znanje u svom izvornom obliku prekinuto.
-- Bhagavad-gita 4.2 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Uto, 14.04.09. 12:08
 

Fruška Goranga - Konačno!

 
 

Dragi Bhakte i Bhaktine,

 Uskoro će se završiti još jedan kamp na Fruškoj Gorangi. Spakovaćemo stvari, poneti sendvič i kolač koji su nam ono troje bhakta pravili čitavu prethodnu noć. Autobus (iz filma "Ko to tamo peva") će ponovo čekati još sat vremena dok se ne ukrca i poslednja mataji koja se grli po šesti put sa svojim prijateljicama, a preostali bhakte koje čeka maraton sređivanja i pakovanja svega što je ostalo, napraviće oproštajni kirtan na kapiji.

Sa sobom ćemo poneti oko 200 fotografija sa kampa, cd sa mp3 seminarima i maha garland koji će se popeti na neki ekser u našoj sobi. Ponećemo i najjače utiske, onog ludog kirtana, onog smeha na seminaru, onog bhakte koji nas je inspirisao svojim primerom. Biće tu i zapisanih rečenica u svesci, majica sa natpisom "Sadhu sanga on Fruška Goranga!". Neki će poneti i koji kilogram u struku od Ivešvarinog prasadama, neki blagu glavobolju od kasnog leganja. Neko će još pevušiti melodiju sa nama yajne. Neko će se nervirati jer je izgubio poklopac od čašice za vodu svojih Božanstava. Neko će slati sms da pita da li smo u sobi 18 videli njegov pasoš i 400 evra u njemu. Neko će da drema pored prijatelja čije glasno i iritantno mantranje neće ni čuti, kao da mu to nikad i nije smetalo. 

Uskoro će oni najjači dobrovoljci morati da prekinu pranje četrdesetpetog lonca, jer auto za Tuzlu ne može više da ih čeka. Pujariji će da pažljivo skidaju (kobajagi) svilene materijale sa oltara i slažu ih i kutije za sledeću godinu. Poslednji sa oltara sići će beogradski Šri Šri Gora Nitay. Njih će pažljivo smestiti u taksi BG tablica koji ih svake godine prevozi iskljičenog taksimetra. Na prednjem sedištu sedeće Šrila Prabhupad. Bez reči, gledaće pravo, a Njegov garland krasiće ramena nekog sretnika iz Skoplja. Doći će i trenutak kada ćemo se vratiti nazad u svoje sobe, hramove, vile ili šatore. Baš tog momenta četvorica dobrovoljaca će uz zveketanje cevi razmontiravati plavo-beli veliki šator (jedinu Isckonovu "nekretninu" u Srbiji). 

Molim vas dragi bhakte, proverite šta ste sve ostavili na kampu, šta ste pronašli, šta zapamtili a šta zaboravili.  Hajde da se, sada, malo vratimo u bližu budućnost. Doći će vreme kada ćemo pakovati stvari za kamp. Slagaćemo sveže oprane sarije i dhotije, koje neki čuvaju samo za ovakve prilike. Neki će umotavati poklone za prijatelje koje viđaju svega dva puta godišnje. Neki će završavati, u poslednjem momentu, najnovije odelce za svoja Božanstva. Neki će se raspitivati o prevozu a neki će hrabriti svoje prijatelje koji bi prvi put da dođu. 
 
A šta nas sve čeka između ova dva momenta. Šta nas čeka od 3. jula do 12. Ko će nas učiti, voleti i služiti? Ko će nas nahraniti, nasmejati i rasplakati? Koga ćemo slušati, slediti i obožavati?  

Ono što mi znamo je da će: 
-Sacinandana Maharaj doći kao i uvek dan ranije i ostati dan duže.
-Bir Krišna Maharaj će biti skoro sve vreme.
-Jayapataka Maharaj je već odlučio da dođe. Nekoliko puta je pitao za termine i spominjao da bi došao u Evropu makar na Fruška Goranga Kamp. Strpljivo čekamo da vidimo kakve su realne šanse za to.
-Candramauli Maharaj će po prvi put doćin 3-4 dana!
-Kadamba Kanana Maharaja takodje!-Krišna Kšetra Prabhu na oko 4-5 dana!
-Pankajangri Prabhu isto tako!

Cena je večno privlačna 13 evra po danu ili 108 evra za svih 9 dana! (ko je dobar u računu, shvatiće da je najisplativije biti svih 9 dana)
Prasadam stabilno vruć (ulazi u cenu)!
Smeštaj netaknut (već 40 godina)!
Seminaru ukusni, hranljivi, topli i na vreme!
Prevoz po sopstvenom izboru ili autobusom iz Beograda 3.jula u 11h prekoputa železničke stanice (obavezno napomenuti prilikom rezervisanja!).

Rezervacija obavezna!

Fruškogorski visibabajiji
http://www.gorangacamp.com/ 

fotografije na 
http://www.facebook.com/l.php?u=http%253A%252F%252Fwww.flickr.com%252Fphotos%252F7340560%2540N02%252F&h=3a496d38a4f9e74d3d933d5ead276a45

ili na facebooku
http://www.facebook.com/profile.php?id=1191052092&ref=profile

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 51 posjetitelj online
 
 
Ova stranica pogledana je 870 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::