Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Osoba potpuno svjesna Mene, koja zna da sam vrhovni uživatelj svih žrtvovanja i strogosti, gospodar svih planeta i polubogova te dobročinitelj i dobronamjernik svih živih bića dostiže mir  oslobađajući se patnje uzrokovane materijalnim bijedama.
-- Bhagavad-gita 5.29 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Sri, 18.11.09. 07:48
 

FFL - Jaškovo kraj Karlovca

 
 

Drugi program FFL- Hrana za život, održan je 13.11.2009. godine u centru za lakše mentalno retardirane osobe a koji se nalazi u mjestu Jaškovo kraj Karlovca.

Bio je to petak, radni dan za većinu nas no ipak na kraju uspjela se skupiti ekipa od pet osoba. Prisutni na programu bili su Ragunath prabhu, bhakta Goran iz Karlovca, Ljerka, Ivana i Dharma setu das iz Zagreba. Zanimljivo je da Ivana nikada jos nije bila u hramu, a ovo je njoj već drugi program u FFL. Ivana završava defektologiju i taj program FFL dolazi kao jedno predivno iskustvo.

Program je bio vrlo lijep. Nakon kratkog uvoda bhaktin Ljerka je zapjevala sa svojim prirodno poniznim glasom mantru od Srila Prabhupada, zatim Sri Krsna Caitanya ... i Hare Krsna maha mantru. Poslije maha mantre imao sam priliku nešto reci o Krsni, dajući naglasak na pjevanje raznih svetih imena i razliku između tijela i duše. Nakon toga Ragunath prabhu je preuzeo harmonij i zapjevao svojim gromkim glasom sljedeće melodije maha mantre koje su nas dovele do trenutka kada smo svi zaplesali u vlaku koji nas je odveo sve do duhovnog svijeta gdje nas je dočekao predivan Dječak pastir Krsna. Taj je Dječak bio jako sretan što nas vidi u ekstatičnom slavljenju Njega samog i tada nam je udjelio Njegovu milost u obliku prasadama. Ovaj puta to su bile, kao i u većini slučajeva, kokos kuglice i tako smo svi zajedno utonuli u nektar Krsnine milosti.

Jos jednom, program je bio vrlo lijep, no da uistinu doživite ovo što upravo čitate trebali bi se i vi uključiti osobno, otvorena srca i doživjeti ga na sličan način.
 
Dobrodošli u ime udruge Hrana za život - FFL
 
vaš sluga Dharmasetu das  

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 148 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 573 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::