Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Zbog svog dodira s materijalnom prirodom živo biće u materijalnoj prirodi slijedi puteve života, uživajući u tri gune materijalne prirode. Tako nailazi na dobro i zlo u raznim vrstama života.
-- Bhagavad-gita 13.22 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Ned, 27.12.09. 03:18
 

Gospodin Isus Krist je preuzeo toliko rizika......

 

 
 
No to najveca sluzba.....Krisna kaze da bhakte, da ih ne bi ste trebali uznemiravati. No bhakte su toliko ljubazni da prhvacaju toliko rizika. Bas kao sto je Nityananda Prabhu prihvatio toliko rizika,Gospodin Isus Krist je prihvatio toliko rizika. No bhakte su toliko ljubazni i prihvacaju sav rizik. Stoga bhakta je ljubazniji od Boga. Bhakta je je milostiviji cak i od samoga Boga. Trebamo se uvijek sjecati ovoga.
I stoga Krisna kaze, mad bhaktah pujabhyadika. " Tko god obozava mog bhaktu, njegovo obozavanje je vise od obozavanja mene ". To znaci da on cijeni obozavanje svog bhakte vise nego obzavanje Njega samoga. Zapravo bhakte su toliko ljubazni. Krisna kaze, " Ne uznemiravaj one koji su previse apsorbirani u materijalnu svijesnost ". No bhakte prihvacaju rizik, cak i pod cijenu zivota. Bhakte su zato veoma dragi Krisni. To ce biti objasnjeno u 18 poglavlju. " Osoba koja prihvaca sav rizik zbog propovjedanja svjesnosti Boga, nitko mu nije drazi do njega u ljudskom drustvu ". Krisna kaze tako. Stoga, trebamo ih uznemiriti. To je nasa duznost. Trebamo uznemiriti te zavidne osobe, " Hare Krisna! " (smijeh). To je nasa duznost, uznemiriti ih. I to je najveca sluzba.  Bas kao covijeka koji spava. Ako ga netko dolazi dolazi ubiti, i drugi prijatelj, " Gospodin taj i taj, Probudi se! Probudi se! On moze reci, "Zasto me uznemiravas? ". No to je najveca sluzba, on ce biti spasen. Maya ga dolazi ubiti, poslati ga u najtamnije predjele pakla, a ti ga spasavas, " Pjevajte Hare Krisna i budite spaseni ".

Bhagavad-gita 3.18-30- Los Angeles, 30 Prosinac 1968

Ys Gokulendra das
 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(33 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 35 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 992 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::