Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Zbog svog dodira s materijalnom prirodom živo biće u materijalnoj prirodi slijedi puteve života, uživajući u tri gune materijalne prirode. Tako nailazi na dobro i zlo u raznim vrstama života.
-- Bhagavad-gita 13.22 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Uto, 17.05.11. 19:21
 

Fruška Goranga 2011

 
 

Dragi i predragi bhake,

Sa nevericom gledam kako je sajt http://www.gorangacamp.com/  proradio punom parom svega 46 dana nakon planiranog roka. To se desilo danas, na svepovoljni dan kada je naš dragi Gospodin odlučio da se uz prasak mermernog stuba pojavi sa licem razbesnelog lava, dugim noktima i kratkim živcima.

Svi vi koji ste nekada bili na našem kampu požurite sa registracijom, a vi koji niste upoznati sa detaljima čitajte dalje:

Wikipedia: Fruška Goranga kamp je iskreni pokušaj da se bhakte konačno dobro najedu! Dva solidna obroka od kojih je ručak "preteran" (kao što neko reče) su preduslov za dobro zdravlje, dug život i istančan ukus u svesnosti Krišne. Ne pridržavajući se preterano ni ayurvede, ni makrobiotike, kao ni "zdravog kuvanja", naši kuvari, koji su pritom primerni Vaišnave, svu svoju ljubav, inspiraciju i entuzijazam unose u prasadam. Tu je takođe i jedan deo organskih namirnica, poput brašna mlevenog na vodeničnom mlinu. U kombinaciji sa lekovitim fruškogorskim vazduhom prasadam izgrađuje kako grubu tako i suptilnu materiju naših tela. Svaki obrok toplog i mirisnog prasadama ostavlja trag u našoj svesnosti (samskaru), koji će biti od presudnog značaja u razvoju našeg karaktera, kao i zalivanju biljke bhakti u našem srcu. Kvalitet i količina pojedenog Goranga prasadama podupire naš duhovni život čak i nakon godinu dana od konzumacije. Ukoliko se prasadam časti u veselom društvu velikog broja Vaišnava, sedeći na travi (stepenicama, košarkaškom igralištu itd), efekat se umnogostručuje. Diskusija, bilo o Krišni ili Njegovim unutrašnjim i spoljašnjim energijama, čini da svaki zalogaj piše poeziju dok ga prihvatamo duboko unutar sebe.

 U skladu sa stihom catur-vidha-śrī-bhagavat-prasāda-svādv-anna-tṛptān hari-bhakta-sańghān, koji opisuje kako je Duhovni Učitelj srećan da posmatra bhakte koji časte četiri vrste prasadama (koji se siše, pije, žvaće i liže), na kamp ćemo dovesti i 5-6 Duhovnih Učitelja. Njima će biti omogućemo da prisustvuju transcedentalnom prizoru čašćenja prasadama. 

Ostalo vreme popunićemo prikladnim programima koji takođe nose određene dobrobiti. Kao na primer, utvrđeno je i da se pevanjem i slušanjem o Krišni može postići gotovo isti efekat kao i čašćenjem prasadama. Ukoliko ste raspoloženi za eksperiment, omogućićemo vam i to. Naime od ranog jutra pa do kasno uveče, za one koji žele održavaće se različiti seminari, lekcije, kirtani i bhajani. Uz blagoslov glavnog kuvara, čak ćemo i deo trpezarije (blagovaone) pretvoriti u temple-room. Molimo vas da vas ne čude ovakve aktivnosti i da imate razumevanje za bhakte koji naprosto nisu zadovoljni samo dobrim prasadamom, već bi svoju glad pokušali da zadovolje i na alternativne načine. I dalje će kuhinja biti duša našeg kampa iz koje će teći najnektarskiji potoci milosti i blaženstva!

 Od kuvara nam ove godine dolaze:

HG Ivešvara Prabhu (neprikosnoveni)
HG Ananta-šeša Prabhu (nismo ga još ni pitali)
HG Bahulašva das Adhikari (musli de tropicana)
HG Bhavana Prabhu (pancake)
HG Yadhuvar Prabhu (zemičke i hleb)
HG Bhakta Slavko (pizze)

i mnogi drugi, koje ćemo uskoro objaviti.

PS. Osobe zaitneresovane za dopunske aktivnosti poput slušanja, pevanja i ostalo, moraće se time zaokupljati u terminima pre i posle prasadama. Gurui koji će nam doći su:

HH Sacinandana Maharaja
HH Bir Krishna Maharaja
HH Prahladananda Maharaja
HH Kadamba Kanana Maharaja

a pregovori su u toku i sa

Bhaktivaibhava Maharajem
Smita Krsna Maharajem
kao i sa trojicom od šestorice Goswamija

Takođe planiramo ponovo napraviti 12 satni kirtan, Rathayatru, TV Fruška Gorangu, predstave, "Krišnino društvance" za decu i još neka iznenađenja.

Cena koja obuhvata smeštaj, prasadam i boravišnu taksu je 15 evra po danu dnosno 130 evra za čitav kamp. Deca do 10 godina plaćaju manje. Spavanje u šatoru se ohrabruje i tada je cena 10 evra po danu.

Autobus kreće 08.07. u 11h sa železničke stanice Beograd a 17.07. u 13h se vraća nazad. Cena u jednom pravcu je 7 evra a povratna je 12.

Prijave se vrše isključivo preko http://www.gorangacamp.com/ a nikako preko telefona, telegrama, maila ili telepatski.

Ukoliko sebi možete priuštiti prave krevete i vožnju kolima svaki dan, pogledajte neke od sajtova za smeštaj u Vrdniku.
 
http://www.smestajavramovic.com/
http://www.vrdnik-apartmani.com/
http://www.biservrdnik.com/
http://www.vrdnik.rs/

http://www.bedandbreakfast.com/serbia-vrdnik-todoric.html

Ukoliko se ipak odlučite za domaćinsku atmosferu Omladinskog naselja "Letenka" savetujemo vam, kao i ranije, da ponesete par svojih čaršava (plahti) i jastučnicu.

ys. Madhava muni das

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 106 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 2566 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::