Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Živa su bića u ovom uvjetovanom svijetu Moji vječni odvojeni djelići. Zbog uvjetovana života teško se bore sa šest osjetila, u koje se ubraja i um.
-- Bhagavad-gita 15.7 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Sub, 24.12.11. 10:12
 

Izvještaj HVV-a o radu i aktivnostima u 2011

 
 
Hrvatsko Vaišnavsko Vijeće (HVV, Croatian National Council - CNC) sastavljeno od slijedećih predstavnika lokalnih zajednica:


Siddhi Sadhana, OS
Nilacala Candra, RI
Sivananda Sena, P
UMohan, KA
Isvara Puri i Sundarananda, ZG
Nitai Karuna, ST
Murari Gupta, LK

donosi izvještaj o glavnim aktivnostima i događajima vezanim za rad HVV-a u 2011 godini.

Održana su četiri sastanka HVV-a tijekom 2011, tri u Zagrebu i jedan u Ličkoj Jesenici.

Organizirani su hrvatski nacionalni kampovi u Klenovici (s novim odborom, voditelj Ananta-Sesa) i u Ličkoj Jasenici (Lika yatra organizator, voditelj Murari Gupta). Jadranski kamp 2012 planira se održati na Ižu, zadnji tjedan lipnja, odmah nakon kirtan retreata.

Štampane su knjige 'Savršena Pitanja Savršeni Odgovori' i 'Još Jedna Prilika' (reprintovi), a u pripremi za stampanje (reprint) 'Otkrivanje Jastva'.

Prodana je zgrada u Valturi i kupljena nova kuca u Puli (Medulinska 17) za potrebe pulskog hrama - preostaju dovršavanje dokumentacije i sitni završni radovi. LINK

Potvrđeno je da su Sri Sri Gaura Nitai za koje trenutno brinu bhakte u Lendavi vlasnistvo hrvatske yatre, a yatra u Lendavi (mix hrvatskih i slovenskih bhakta) je u upravljačkom sustavu slovenske yatre.

Predstavljena je hrvatska yatra na ELM sastanku u Villa Vrndavani – Zagreb naknadno odredjen za organizatora slijedeceg RBG sastanka u svibnju 2012. LINK

Za predsjednika VVZ u RH po principu rotirajućeg predsjednika izabran je na sastanku HVV-a u kolovozu u Ličkoj Jasenici Isvara Puri das.

Isječci iz događanja u lokalnim yatrama:  Otvoren vegetarijanski klub-restoran u centru Karlovca i održana deveta harinam turneja kroz 9 zemalja (prvi puta harinami na Kosovu);  Candramauli Swami službeno odredio Hrvatsku i Karlovac za svoju bazu; Održana tradicionalna Ratha yatra u Rijeci;  Izgrađen potporni zid na bizečkom hramu, a u siječnju 2012. zatvara se i drugi (posljednji) kredit za hram kojeg se otplaćivalo 10 godina;  Pokrenute pripreme za uvođenje mentorskog sustava po principima madjarske i chopati yatre u sklopu Hare Krisna obitelji; Osječka yatra u procesu traženja zemljišta za budući hram.

U sklopu hrvatske yatre, premda neovisno o menadžerskom sustavu a time i o HVV-u, aktivno je tijekom godine radila i dalje će biti članovima yatre na raspolaganju usluga Ombutsmana. LINK

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 98 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1611 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::