Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Nikome ne zavidim, niti sam prema ikome pristran. Jednak sam prema svima, ali onaj tko Me služi sa predanošću utemeljen je u Meni, Moj je prijatelj, i Ja sam njegov prijatelj.
-- Bhagavad-gita 9.29 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Uto, 27.11.12. 01:11
 

Pronalazač bosanskih piramida Semir Osmanagić dobio BG i SB

 
 

Pronalazač bosanskih piramida Semir Osmanagić dobio Bhagavat-gitu i Srimad Bhagavatam prvo pjevanje

U studenom 2012. na ručku s gospodinom Semirom Osmanagićem, koji je zadivio svijet otkrićem Piramida u Bosni, Devarsi Narada das je predstavio vedsko stajalište vezano za civilizacije koje su ih najvjerovatnije izgradile. Budući da analiza fosilnih tkiva nađenih u iskopavanjima datira iz vremena oko 25 000 godina prije Krista i budući da je analiza materijala od kojih su piramide građene potvrđena kao beton (i to najtvrđi, čak nepoznat današnjim tehnologijama) dolazi se do zaključka da ih jemorala izgraditi neka civilizacija prije nastanka „Darvinova suvremena čovjeka“ za koji se nagađa da se razvio prije 40 000 godina. Gospodin Osmanagić se iznenadio da je znanstvenik Micheal Cremo (Druta Karma prabhu), također Hare Krišnijevac, jer imao se priliku družiti s njim na svjetskom znanstvenom kongresu  u Sjedinjenim Američim Državama. No, nakon objašnjenja Devarsi Narade dasa o iskonskom porivu Michaela da dokaže krivo tumačenje povijesti nastanka ljudske civilizacije, gospodinu Osmanagiću je postalo jasnije otkud tolika žar u njegovim knjigama i izlaganjima.

Bilo je rasprave i o najnovijim otkrićima vezano za piramide i njihovo stvaranje raznih energija, na što je Devarsi Narada das konstatirao da je samo pitanje vremena hoće li se otkrićem patenta na koji se te energije usmjeravaju u potpunosti i prihvatiti vedska znanost koja za sada u očima znanstvenika izgleda više kao bajka. Bramastre (nuklearno uružje), vimane (svemirske letjelice), mantre kao izvor moć i ostali pojmovi jako dobro poznati HareKrišna svijetu mogu biti približeni svim ljudima u slučaju da se svi dokazi s bosanskih piramida uvrste u znanstvene udžbenike. Naravno, još je dug put do toga po riječima Semira, jer uzmimo u obzir da bi se trebala promijeniti potpuno sva znanost i povijest u jednom trenutku i da to neće biti tako lako, no postit će se sve većim dokazima o civilizacijama „prije-darvinovog“ prvog Homo Sapiensa. Mijenjati sve školske knjige bi značilo da svi prijašnji doktorati više ne bi vrijedili i da dosadašnja znanost bi se morala učiti iz početka. A, to sigurno stvara golemi otpor. Michael Cremo to i te kako dobro objašnjava u svojim knjigama.

Devarsi Narada das je Semiru predstavio Bhagat-Gitu kakva jeste od A.C. Bhaktivedanta Swami Šrila Prabhupada s naglaskom na prvi stih osmog poglavlja koji govori o znanosti Gite koja je postojala puno prije nego što se smatra da su počele prve civilizacije. Isto tako mu je uručio i Srimad Bhagavatam prvo pjevanje uz preporuku zadnjih pet poglavlja koji opisuju početak nastanka Kali Yuge (doba u kojem živimo) od prije pet tisuća godina. Vrlo je jasno po opisima Srimad Bhagavatama da je i prije Kali yuge cvjetala ljudska civilizacija.

Uz ručak u kojem je gospodin Semir naručio vegetarijanski meni (pretpostavlja se iz poštovanja zbog svojih sugovornika) razmijenjeni su i pozivi za posjete Zagrebu, odnosno Sarajevu i Visokom.

Treba naglasiti da je ova suradnja jako bitna, jer arheološko-povijesni dokazi starih kultura će još više ljudima približiti  vedsku znanost i povijest, a s druge strane svakojake nejasnoće o bivšim civilizacijama otkrivaju baš Vede i daju moguće odgovore.

Devarsi Narada das

 

Komentari:

isvara - Komentar, objavljeno: Uto, 04.12.12. 09:32

jay

Svaka čast Devarsi Narada !!!!

Hari Bol !!!
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 106 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1959 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::