Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Osoba Me može spoznati kao Svevišnju Božansku Osobu samo predanim služenjem. Kada zahvaljujući takvoj predanosti postane potpuno svjesna Mene, može ući u Božje carstvo.
-- Bhagavad-gita 18.55 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Sri, 24.07.13. 00:24
 

Akincana Gocara Harinam Tour 2013

 
 
Dragi prijatelji,
Hare Krišna svima!


Krišninom milošću, započeo je još jedan AG harinam tour po lijepoj našoj „dolini suza“ kako je jedan naš prijatelj opisao zapadnu, uvjetno rečeno – civilizaciju. Bhakta ne bi trebao ni trenutka živjeti na takvom mjestu gdje se ne slavi Krsna, ne čitaju vedski spisi niti štuju njegovi sluge…ali gdje onda živjeti, s pravom se pitate?

U društvu bhakta, tamo gdje i sam Krsna prebiva…

naham tisthami vaikunthe yoginam hrdayesu va      
  yatra gayanti mad-bhaktah tatra tisthami narada

 "Dragi moj Narada, ja ne prebivam u Vaikunthi niti u srcima yogija vec tamo gdje Moji bhakte pjevaju o Mojim slavama“ (Padma Purana)

Trebaju nam bhakte, zajednica bhakta gdje ce svi s radošću pjevati i slaviti Gospodina Krsnu. To je smisao društva bhakta. Skupimo se zajedno, pjevajmo i dajmo Krsnu svima. Neka svi čuju o Krsni, o Njegovim zabavama, odlikama, oblicima…o svemu u svezi sa Krsnom. Neka se u našim i svačijim srcima probudi uspavana ljubav prema (PREMA) Krsni a to je jedino i isključivo moguće u društvu bhakta.

Danas smo bili u Vojnicu, malom kordunskom mjestašcu i po prvi put u novijoj povijesti održali harinam. Bilo je tu svakakvog svijeta; znatiželjnih bakica, sumnjičavih policajaca i ravnodušnih staraca koji su se svega nagledali. Svi su čuli Sveto Ime, medicinske sestre, djeca sa posebnim potrebama iz obližnje Specijalne škole, sredovječna zena – muslimanka, nezainteresirani prolaznici…svi su čuli cak i ako to možda nisu htjeli! To je moć skupnog pjevanja Svetih Imena Gospodina. Zato bhakte; izađimo na ulice i pustimo glasove:

HARE KRIŠNA HARE KRIŠNA KRIŠNA KRIŠNA HARE HARE 
HARE RAMA HARE RAMA RAMA RAMA HARE HARE

http://www.harinamtour.com/

AG harinam party team

 

Povezano:

Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 190 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1343 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::