Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Svi planeti u materijalnom svijetu, od najvišeg do najnižeg, mjesta su patnje na kojima se odvijaju uzastopno rađanje i umiranje, ali onaj tko dostigne Moje prebivalište, o Kuntin sine, nikada se više ne rađa.
-- Bhagavad-gita 8.16 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Sri, 23.10.13. 11:05
 

Odgovor Rhonde Byrne Devarsi Narada dasu

 
Nakon što je spisateljica knjige i producentica filma Tajna odgovorila na pismo Devarsi Naradi dasu (zahvaljujući jednom od djelatnika za odnose s korisnicima koji je vegan), on joj piše novo pismo:
 
 

Poštovani Dalibore,

Hvala Vam što ste odvojili vremena, napisali mi ove retke i izrazili svoju zabrinutost. Vaše osjećaje prema vegetarijanstvu shvaćam u potpunosti i mogu zamisliti kako na Vas snažno utječu i žaloste Vas sve tvrdnje koje se tome idealu suprotstavljaju. No nadam se da ste u mojim djelima i mojemu radu pronašli i nešto što Vas – kada se na to usredotočite – oraspoloži, hrabri i u Vas unosi spokoj i radost. Nadam se jer se ja svima obraćam upravo s takvom namjerom. Kada bi svi ljudi bili ispunjeni spokojem i radošću, prirodno bi spokojno i radosno bilo i sve ostalo na našoj Zemlji. To je san koji ja sanjam, a vjerujem da ga dijelim i s Vama.


Srdačno,
Rhonda Byrne
____________________________

Draga Rhonda,

Dobio sam Vaše pismo oko 5 sati u jutro (zbog vremenske zone) i toliko se obradovao da sam odmah ustao i počeo mantrati Hare Krišna Maha Mantu :)

However I hope that somewhere in my writings and my work you have found words that when you focus on them, lift your spirits and bring you peace and joy - because that is my intention for everyone.

Naravno da su Vaše knjige velika inspiracija i da su mi dali nadahnuće pored drugih Gurua (Npr. Sacinandana Swamija koji me je učio o Fokusu i Energiji koje moram uložiti da bi ostvario cilj).

Kako bi inače uspio doći do predsjednika Republike Hrvatske i ne samo razgovarati o vegetarijanstvu, već i skuhati cijelu gozbu za njega :)?

Kako bi inače mogao provesti mjesece kao osobni asistent svome Guruu Lokanath Swami Maharaju u Indiji, Mauricijusu, Europi… :)? (Čak smo zajedno pogledali Tajnu, sjećam se bilo je to u Češkoj)

Kako bi uspio dovesti u svoju malu zemlju (ne možeš je naći ni na karti) Gosp. Michael Kremu i organizirati mu turneju u promoviranju njegovih bestseller knjiga Zabranjena arhelogija i Ljudska devolucija… I mnoge druge stvari za koje se čine nemogućim…

U konačnici kako bi inače uspio doći do Vas i dobiti Vaš odgovor osobno, kojoj pišu na tisuće pisama dnevno iz cijeloga svijeta :)

Naš duhovni učitelj A.C. Bhaktivedanta Swami Srila Prabhupada je u svojoj 70. godini života došao iz Indije na Zapad 1965. g. i imao je sa sobom kao jedinu imovinu: vrećicu sa zobenim pahuljicama, kišobran, indijske rupije u vrijednosti od 7 $ i pun sanduk knjiga. Kada je silazio s parobroda, nije znao kuda da krene - lijevo ili desno. Potpuno sam, bez ikoga, bez novaca u novom svijetu. I nakon par mjeseci što je živio u najsiromašnijim četvrtima New York-a, jednog dana na klupi u parku ga je sreo gospodin i pitao: - Vidim po odjeći da dolaziš iz Indije, čime se baviš? Swami je odgovorio: Izdajem jako puno knjiga, otvaram hramove po cijelom svijetu, vodim snažni duhovni pokret… Kada ga je čovjek upitao gdje može posjetiti neki njegov hram ili gdje može doći u kontakt s njegovim pokretom, Prabhupada je odgovorio da još nigdje jer samo ih vrijeme dijeli od toga da se to manifestira.

Za manje od 10 godina Hare Krišna pokret je preplavio svijet na što se i sam čovjek iz ove priče mogao uvjeriti kada slučajno ušao u jedan hram i vidio Prabhupadinu sliku: - Ne mogu vjerovati, starčić je govorio istinu. Sve je se ostvarilo što je rekao. Tada nije imao ništa!

Dakle, Rhonda, hvala Vam puno za veliku službu koju ste napravila cijelom svijetu. Hvala Vašoj službi za korisnike što Vam je ipak na koncu proslijedila moje pismo. Hvala Vam što ste našli vremena saslušati moje prijedloge vezane za vegetarijanstvo i Vaše buduće knjige i projekte.

Za kraj mi ostaje želja da, ako se ikada zadesite u posjeti nekom Hare Krišna hramu u svijetu, da se sjetite da je to bilo radi želje jednog Vašeg čitatelja iz Hrvatske. :)

U Sidneyu ima naš hram u ulici 180 Falcon Street, North Sydney, NSW 2060 i tamo kuha jedan od najboljih vegetarijanskih Kuhara na svijetu (osobno sam se uvjerio, bio je i u Hrvatskoj) Kurma das i siguran sam da ćete tamo naići na njegove specijalitete. :)

Možete biti ponosni na svoju zemlju – Tamo je završio ribica Nemo pa ga je otac tražio, tamo je sniman Matrix film koji je ljudima,  kao i Vaše knjige, dao jedan drugačiji pogled na svijet i na koncu tamo živi jedna velika osoba – VI :)

Jako sretan jer sam stupio u kontakt s Vama
Dalibor Marić (Devarsi Narada das)
Hrvatska

Prilog:

Slike Dalibora i Predsjednika Hrvatske dr. Ivo Josipović

Link na stranicu Michael Cremo http://www.mcremo.com/

A.C. Bhaktivedanta Prabhupada foto iz 1965. i link na video
http://www.youtube.com/watch?v=T3fdDHrFlIM&list=PLqIBxTTD_jfRZWOZrz3TFoG9R_-SmgeiT

 

Povezano:

Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 106 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 977 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::