Kalendar najava
Najave
Novosti
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Nakon mnogo rođenja i smrti onaj tko ima pravo znanje predaje se Meni, znajući da sam Ja uzrok svih uzroka i sve što postoji. Takva velika duša vrlo je rijetka.  
-- Bhagavad-gita 7.19 --
Komentari ::
Radhe Govinda dasa - Komentar, objavljeno: Čet, 07.04.16. 19:11
 

Terorista

 
Osobno sam pričao s gore spomenutim bhaktom o cijeloj situaciji.

Stjuardesama se na njega žalio i po slijetanju u Italiju policiji ga prijavio 1 od putnika koji je očigledno istraumatiziran antimuslimanskom propagandom i ne čini se baš bistar.

Naš bhakta je nosio majicu sa maha mantrom na sanskritu koju je putnik vidio kao tekst na arapskom.

Naš bhakta je crnomanjast po prirodi pa ga je tako neuki putnik vidio kao muslimana.

Naš bhakta je k tome dolijetao iz Malezije koja je većinski muslimanska zemlja. Njegova je supruga - inače inicirana IKSCON vaišnavi - iz Malezije.

U ruci je imao kliker / brojač na kojem je mantrao pa se neuki putnik, ponukan medijskim prikazivanjem svih muslimana ko terorista, prestrašio misleći da u ruci ima detonator. I mada je naš bhakta sve fino objasnio u razgovoru sa sjuardesama i dao im kliker na pregled, neinteligentnom putniku to nije bilo dovoljno.

Također, njegovo karmi ime se koristi u muslimanskom svijetu. Ali koristi se i u bengaliju i u sanskritu pa nikom ništa. Službeno mu je ime Adi. :)

I tako, zadržan je u Rimu neko vrijeme pa pušten, ali mu je ime dospijelo na "crnu listu" pa mu je stoga trebalo dosta duže vremena da se vrati u rodnu Sloveniju. Ali rimska policija je zato malo slušala o Krišni. :)

O njemu je napisan kratak članak u nekim slovenskim novinama, ali novinari ga nisu uspjeli kontaktirati. On je po prirodi blag, plah i povučen. U to vrijeme kada je članak objavljen, a to je bilo odmah po povratku iz Italije, radio je službu u ljubljanskom hramu pa smo svi s njime pričali o tome.

Pitao sam ga zašto nije iskoristio priliku i još više propovijedao? Ali zbog sramežljive i plahe prirode njemu je bilo neugodno raditi frku na račun zlostavljanja od strane glupog putnika i rimske policije.

Rekao sam mu da bih ja jedva dočekao takvu priliku te odmah sazvao konferenciju za tisak i tako pričao o Krišni za novine i TV, ali na smi spomen toga njemu je već bilo neugodno.

Kao što već rekoh - nježna je i plaha duša. :)

vs RGd
 
 
... komentar na članak: Bhakte, zračne luke i zrakoplovi
 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 161 posjetitelj online
 
 
Ova stranica pogledana je 1760 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::