Kalendar najava
Najave
Novosti
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Onaj tko poznaje transcendentalnu prirodu Moje pojave i Mojih djelatnosti po napuštanju tijela više se ne rađa u materijalnom svijetu, već dostiže Moje vrhovno prebivalište.
-- Bhagavad-gita 4.9 --
Komentari ::
Vrsabha d. SKS - Komentar, objavljeno: Pet, 12.07.19. 22:06
 

Posljednji pozdrav

 
Draga mataji Padmavati, molim te primi moje najponiznije poštovanje. Sva slava Šrila Prabhupadu!

Više nisi ovdje fizički prisutna, ali sam uvjeren da na neki način možeš čuti moju poruku. Sjećam te se još od vremena prije tvoje prve inicijacije (na kojoj sam bio prisutan prije 30 godina).

Također, dok sam živ sjećat ću se kada smo u istoj grupi YU bhakta oboje po prvi puta putovali u Indiju. I naravno, nikada neću zaboraviti sve tvoje nesebične službe; nepokolebljivu vjeru u gurua, Šrila Prabhupada i Božanski Par. Tvoj dio života koji si provela kao vaišnavi, velika je pouka za sve nas s kakvom ozbiljnošću trebamo pristupiti služenju lotosolikih stopala Božanskog Para da bi nam se jednoga dana istopilo srce.

Sve je u tvome životu bilo uzorito, pa eto i u posljednjem poglavlju knjige tvog života, pokazala si nam primjerom kako istinski vaišnava treba napustiti tijelo (grleći svoja Božanstva i gledajući u sliku Šrila Prabhupada, sa svetim imenima na usnama).

Uvjeren sam da si na sigurnom putu do cilja o kome si maštala više od 30 godina – ulazak u vječne zabave Božanskog Para i savršena služba neometena svim ograničenostima i nesavršenostima ovog svijeta grube materije.

Ljudi obično plaču i žale onoga tko je izašao iz svoje privremene ljuske (materijalnog tijela). Ali u tvome slučaju, ti si ta koja sada možeš žaliti sve nas koji se još uvijek mučimo u ovom svijetu i shvaćamo ovaj materijalni život previše ozbiljno, propuštajući da nam kapi nepovratnog vremena uzalud procure kroz prste.

Kada stigneš u svijet vječnog savršenstva, molim te da se pomoliš za sve nas koji manje ili više iskreno pokušavamo pronositi slave sankirtana misije, sljedeći upute Šrila Prabhupada.

Tvoji duhovni doprinosi i zavidna razina iskrenosti još dugo će ostati u srcima svih nas koji smo imali sreće poznavati te i služiti zajedno s tobom. Hvala tebi i tvojoj užoj obitelji koja je dugi niz godina bila uz tebe pomažući ti da se pripremiš za konačni izlazak, baš kao što gusjenica izlazi iz čahure i pretvara se u leptira šarenih krila.
  
Tvoj sluga, Vrišabha das
 
 
... komentar na najavu: Ispraćaj Mataji Padmavati
 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(32 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 7 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 606 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::