Kalendar najava
Najave
Novosti
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Čak i ako se smatra da si najgrješniji od svih grješnika, ako se nalaziš na brodu transcendentalnog znanja bit ćeš sposoban prijeći ocean bijede.
-- Bhagavad-gita 4.36 --
Komentari ::
Vrsabha d. SKS - Komentar, objavljeno: Sri, 08.01.20. 20:43
 

Posljednji ispracaj

 
Dragi bhakte, primite moje ponizno postovanje. Sva slava Srila Prabhupadu!
Ovog utorka sam se cuo s Gopa-Kumara prabhuom koji mi je saopcio neke pojedinosti s posljednjeg ispracaja tijela Deva-deve prabhua.

Dakle, osim njega, od bhakta su jos bili prisutni Acintya prabhu, Ekadasi prabhu i bhakta Haris (svi iz Bihaca) i bhakta Zdravko iz Zagreba koji je stigao nesto kasnije.

Uz dozvolu rodbine napravili su nama-yajnu u sobi gdje je bilo tijelo Deva-deve prabhua, te su kasnije prisutnima podijelili prasadam. Rodbina je bila zadovoljna i ponudili su im da za uspomenu uzmu neke devocijske predmete koje je DD prabhu koristio.

Osobno sam poznavao DD prabhua od veljace 1988 godine kada sam se pridruzio hramu u Pregradi. On je vec tada bio mladi neinicirani bhakta, clan sankirtana ekipe. Jedno od mojih prvih sankirtan iskustava je bilo povezano s DD prabhuom, kada smo nas dvojica i (tadasnji) Sacisuta-jayaprada pr zajedno bili u sankirtanu u Bihacu. To je bilo otprilike '89. godine 1991. godine smo nas dvojica po prvi puta, zajedno s jos tri hramske mataji - bili na hodocascu po Vrindavani i Mayapuru. Ja sam nedugo zatim otiso sluziti u Svedsku, pa zatim u Austriju i Irsku, ali su se nasi putevi cesto sretali kada god bih dosao u Hrvatsku. U zadnjih 10 godina sam u nekoliko navrata posjecivao DD prabhua u njegovom rodnom selu Drinic kod Bosanskog Petrovca. Mogu reci da se trudio biti svjestan Krisne kolikon god je to mogao u okruzenju ljudi (obitelji) koji nisu bhakte. Dok sam zivio u Sarajevu, u 3 ili 4 navrata sam ga vozio u Licku Jesenicu na vaisnavski kamp. To su bili dani za koje je zivio ostatkom godine. Zudio je za drustvom bhakta jer je i sam bio bhakta 'do kosti'. Ne znam koji je Krisnin plan za njegovu dusu, ali jedna stvar je sigurna. Bozanski Par mu nikada nije zaboravio sto je ucinio za Njih, dok je mogao i sigurno ce mu dati puno povoljniju priliku da nastavi svoj put do Njihovih lotosolikih stopla.

Vas sluga, Vrisabha das

 
 
... komentar na članak: Deva-deva prabhu napustio tijelo
 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(32 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 11 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 533 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::