Pojmovnik
Kalendar najava
Najave
Novosti
Članci
Galerije
Oglasi
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Ako Mi netko s ljubavlju i predanošću ponudi list, cvijet, plod ili vodu, prihvatit ću njegovu ponudu.
-- Bhagavad-gita 9.26 --
Pojmovnik ::
 

HG Kratu das   Kratu dās

 
 

Kratu Prabhu rođen je u aristokratskoj Gujarati Godiya Vaishnava obitelji 5. srpnja 1944. godine. Njegov otac bio je gorljivi vaišnava, a njegova majka je postojano mantrala 16 krugova Hare Krsna maha - mantre. Njegova žena, Njezina Milost Amrita Keli Devi Dasi odani je član ISKCON-a.

Za vrijeme svojih školskih dana bio je predsjednik Studentske Unije, te diplomirao inžinjerstvo na M. S. Sveučilištu u Barodi te magistrirao na St. Louis sveučilištu, Missouri.    

Njegov prvi pristup ISKCON-u dogodio se 1970. u St Louisu. Kasnije se pridružio kao punovremeni posvećenik 1974. u Torontu. Susreo je svojeg Gurua, Njegovu Božansku Milost, Srila Prabhupadu 1976. godine, od kojeg je primio izravnu naredbu da propovijeda Svjesnost Krsne. Potom prima inicijaciju od Srila Prabhupada 1977. u Torontu, Kanadi.

Za vrijeme boravka na zapadu radio je kao kongregacijski propovijednik u Torontu i Chicagu i vodio nekoliko kućnih programa i hramskih festivala. Potom je postao hramski predsjednik u Vancouveru 1987.

1993. godine preselio se u Barodu, Gujarat i vodio program propovijedanja na školama i fakultetima. Također je započeo program dijeljenja knjiga na „volovskoj zapregi u svakom gradu i selu“. 1997. postao je hramski predsjednik ISKCON-a u Delhiju, i nastavio propovijedačke pandal – programe kao i kućne propovijedačke programe.

2002. god. postao je inicirajući duhovni učitelj i od tada postojano entuzijastično putuje i propovijeda širom svijeta. Trenutno je zadužen za vođenje uprave Srila Prabhupadinog Samadhi Mandira u Vrindavanu.

Web stranica Kratu Prabhua - Link

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno su 123 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 922 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::