Pojmovnik
Kalendar najava
Najave
Novosti
Članci
Galerije
Oglasi
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Osoba Me može spoznati kao Svevišnju Božansku Osobu samo predanim služenjem. Kada zahvaljujući takvoj predanosti postane potpuno svjesna Mene, može ući u Božje carstvo.
-- Bhagavad-gita 18.55 --
Pojmovnik ::
 

Dharmasetu das (Beograd)   Dharmasetu dās

 
 

Dalibor Purhmajer
upravnik Vedske Akademije Srbije,
Vastu pionir Srbije i okruženja,
astrolog i publicista

http://www.vedskaakademija.rs/
vedskaakademija@gmail.com
+381 64 526 94 04

Dharmasetu (Dalibor Purhmajer, 1971. g.) je osnivač i predsednik VEDSKE AKADEMIJE SRBIJE i VASTU ASOCIJACIJE SRBIJE i Vastu pionir Srbije i okruženja. Živi i radi u Beogradu. Nakon studija fizike, u nekoliko navrata odlazi u Indiju gde se upoznaje sa drevnom vedskom filozofijom i metafizikom, drevnim sanskritskim tekstovima i učenjima drevnih Veda, koja između ostalog obuhvataju Ajurvedu (prirodna medicina), Jogu, Vastu (uređenje prostornih energija u skladu sa prirodnim zakonima) i Jyotish (vedska astrologija). Za kratko vreme stiče potrebne kvalifikacije te 1992. godine postaje iniciran u sistem drevne vedske tradicije duhovnih učitelja.

Godine 1994. započinje uređenje časopisa Atma koji se bavi duhovnim i ličnim razvojem pojedinca, vedskim metodama spoznaje, ajurvedom, drevnim filozofskim učenjima, komparativnom studijom raznih sistema religije i nauke, drevnim svetskim kulturama, i tome slično.

Tokom 2004. započinje Vastu studije na uglednom i čuvenom južnoindijskom institutu Vastuvidyapratisthanam, te nakon povratka iz Indije započinje četvorogodišnju studiju Jyotisha (indijsko-vedske astrologije) pod vodstvom uvaženog učitelja Sanjay Ratha u okviru Šri Đaganat Centra.

Njegovo poznavanje ne samo zapadnog sistema prirodnih nauka već i uzvišenog sistema istočnjačkih nauka, omogućilo mu je da načini sistem koji materiju, energiju i svest povezuje u Vastu načela koja slede prirodne zakone.

Osnivač je škole Vastu-a u Beogradu, u okviru Vastu Asocijacije Srbije, gde započinje veliki projekat podučavanja studenata širom Srbije. Do sada je objavio nekoliko knjiga na temu Vastua: Vastu - preteča Feng Shuia, Vastu - 12 univerzalnih zakona ispravnog stanovanja, Vastu vodič za ljubavne i porodične odnose i Astro-vastu).

Takođe poučava teoriju i praksu ajurvedske medicine, vedske astrologije, bhakti-joge, vedske filozofije i mitologije, te razne druge vedske sisteme znanja. Zaslužan je što Vastu postaje sve popularniji i prisutniji na prostoru Srbije tokom proteklih godina.

Aktivno širi ovo znanje koje često primenjuje na terenu u ulozi Vastu inženjera i konsultanta. Želja mu je da, kako kaže: Vastu uđe u domove i srca svih ljudi i unese mir i harmoniju u njihove živote i živote njihovih bližnjih.

 

Povezano:

Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno su 222 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1352 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::