Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Ako Mi netko s ljubavlju i predanošću ponudi list, cvijet, plod ili vodu, prihvatit ću njegovu ponudu.
-- Bhagavad-gita 9.26 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Čet, 05.10.06. 08:33
 

Zagreb - Izvještaj o stanju duga za zdravstveno osiguranje

 
Napisao: Dhira Nitai das
 
 

Ripuha das, kao predstavnik Vaišnavske vjerske zajednice, nedavno je bio na ročištu na sudu o dugovima naših članova prema Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO), napravljenim do 2000. godine.

Rasprava je odgodena za 13.5. Tada bi sutkinja mogla donijeti odluku na temelju odgovora Direkcije HZZO-a koja se očekuje ovih dana.

Glavni problem trenutačno je da postoje drugačiji standardi o kategorizaciji naših članova u Zagrebu i u drugim gradovima. Tako je u Zagrebu zdravstveno osiguranje za bhakte bilo čak dvostruko skuplje nego npr. u Rijeci. Stoga je najvećim dijelom i došlo do duga, a lokalni nas je zagrebački HZZO ignorirao i šikanirao - "tko vam kriv kada ste u sekti" i "nikada nećete imati prava kao katolici".

Ripuha d. je Direkciji HZZO-a (na državnoj razini) uputio zahtjev za reviziju svih dugova, pa i za 36 bhakta za koje su dugovi podmireni.

Ripuha d. trenutno traži misljenje Vlade RH iz 1995. na osnovu kojeg su bhakte u svim gradovima RH osim Zagreba ostvarivali povoljnija prava na visinu zdravstvenog osiguranja. Ta informacija bi dodatno pomogla da preokrenemo slučaj u nasu korist. Ripuha d namjerava ugovoriti sastanak s Komisijom za odnose s vjerskim zajednicama kako bi se dobilo i njihovo mišljenje i pomoć u cijelom slučaju. To sada možemo očekivati budući da smo priznata Vjerska zajednica u RH.

Nastavak slijedi u svibnju, nadamo se pozitivnim vijestima.

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno su 53 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 470 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::