Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Kao što utjelovljena duša prolazi kroz dječaštvo, mladost i starost, tako i u trenutku smrti prelazi u drugo tijelo. Razboritu osobu ne zbunjuje takva promjena.
-- Bhagavad-gita 2.13 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Čet, 05.10.06. 08:33
 

Križevci - Gradska Tržnica Svetog Imena u Križevcima

 
... novosti o programima u Križevcima ...
 
 
Hare Krišna dragi bhakte.

Molim Vas primite moje poštovanje.

Već je prošlo dosta vremena od kada sam se zadnji puta javio sa vjestima iz Križevaca. Uglavnom i zato što me neko vrijeme nije niti bilo tu (milošću bhakta bio sam dva mjeseca u indiji).

U Križevcima ima dosta toga novoga. Nekako smo napokon našli vremena da to podijelimo i sa vaišnavama van Križevaca kako bi vas na neki način ispirirali ali i zamolili da svojom nazočnošću uveličate programe koji se kod nas sada već redovno odvijaju.

Vjerojatno znate da su Mohana Prabhu i Adbhuta Datri dd proveli zadnjih 6 mjeseci u Indiji, točnije u Mumbay-u, Radha Gopinatha templu (Chowpatty) i da su tamo bili na treningu, kako propovijedati, postati bolji propovjednik, pronalaziti nove ljude i kako se bolje brinuti za one koji više nisu novi. Od kada su se vratili situacija se na neki način počela odvijati na nevjerojatan način. Našli smo jako povoljno kuću u samom centru grada (Bana Josipa Jelačića 1) za njihove potrebe koja je kao stvorena da bude centar. Isprva to je trebala biti kuća koja bi samo poslužila da u njoj borave dok ne bi počela naša tradicionalna harinam turneja koju sada već organiziramo treću godinu za redom. Ali... kuća se nalazi u samom centru (kao što kaže sama adresa) Križevaca, nalazi se nekih 20-ak metara od glavnog trga i najbliža je kuća samom trgu u cijelim Križevcima. Što je još zanimljivije kuća je prilično velika (preko 120 kvadrata) i još zanimljivije nema susjeda, tj na takvoj je lokaciji da su samo uredi i dućani oko nje, a na njoj piše Gradska Tržnica, pošto se kroz naš haustor ulazi na tržnicu. Naravno bhakte su odmah shvatili da je to Gradska Tržnica Svetog Imena gdje će se besplatno dijeliti Sveto Ime svima (Nityanandina grupa).

Znači kuća od 120 kvadrata u centru grada bez ijednog susjeda i to za cijenu od 1000kn mjesečno (koliko se inače u Kž traži za garsonjere od 30 kvadrata). Nakon što smo razmislili o svemu, shvatili smo da smo vjerojatno dobili taj prostor od Krišne da ga iskoristimo u neku svrhu. Krišna je stvarno nevjerojatan, ponekad (meni često) je teško shvatiti njegove planove, ali eto, nekako smo Njegovom milošću dobili ovakav nevjerojatan prostor i sada radimo na tome da ga i iskoristimo Njemu u službu.

Odlučili smo da utorkom imamo nama hatta programe a petkom bi radili programe samo za nove ljude pošto ih se u kratkom roku dosta manifestiralo. Uglavnom su to mladi i inteligentni ljudi u potrazi sa nekim dubljim smislom života. Nama hatte bi bile standardne sa bhajanima, lekcijom, prasadamom i kirtanom a programi bi se po uzoru na poznati Chowpatty templ (gdje su Addd i Md i dobili trening) sastojao od 10-minutnog bhajana, projekcije nekog kratkog filma na temu karme i reinkarnacije, te dugog razgovora (uz prasadam) sa tim mladim ljudima o njihovim problemima i kako ih nadići. Za potrebe programa smo već nabavili projektor i platno tako da sve to lijepo i reprezentativno izgleda. Na nama hatta programe pozivamo sve propovijednike entuzijastične da daju lekciju, bhajane, ili neki drugi način da se uključe u službu, ali naravno i sve vas koji žele doći i počastiti nas svojim dolaskom. Uz to centar ima i ostale sadržaje koji prate takav objekt (mangala aroti, harinam, sankirtan, distribucija prasadama) ali uglavnom će biti ufiksiran u dovođenje novih bhakta.

Imamo i mali (dobro, nije baš mali, uzeli smo preko 200kg parafernalije u indiji) shop koji je zajedno sa „bramachari“ ashramom. Tako da ako vam štogod treba javite mailom ili nazovite mene ili nekoga od bhakta iz centra.

Kako je rekao Janana prabhu na jednoj lekciji: „uglavnom su bhakte prije dobivali male kuće i to daleko od grada a ovo je sada velika kuća u samom centru grada tako da je ovo nevjerojatna milost i trebamo je u potpunosti iskoristiti.“

Tako da još jednom pozivamo sve vas da svojim dolaskom blagoslovite ovaj naš novi centar i pokušaj da svjesnost Krišne damo drugima jer na kraju krajeva svi smo mi gosthyanandi-ji i misija nam je propovijedanje, ali ipak bez milosti Krišne i njegovih bhakta ništa nije moguće, zato vas molimo za vaše blagoslove i vaš skori dolazak. Priliku ćete imati već 29.05. (ako ne i ranije) jer onda dolazi HG Kratu prabhu, Srila Prabhupadov učenik iz Vrindavana. Od svih mjesta koja će posjetiti u Hrvatskoj (samo njih 4) bhaktama iz Zagreba i okolice najbliže će biti Križevci. Uz to 02., 03. i 04. lipnja 2006. organizirat ćemo također već tradicionalni harinam (četvrta godina za redom) za vrijeme poznatog Križevačkog velikog spravišća, gdje su također svi pozvani. Na harinam 02.06. doći će i jedan član kongregacije Chowpatty-ja koji je inače jako uspješan biznismen a u hrvatsku dolazi zbog posla pa će usput i nas posjetiti. Isto tako 02.06. u Križevce dolazi i Goran Karan pa nas možda i on počasti svojim društvom na programu ili u harinamu.

Mohana prabhu i njegova žena Adbhuta Datri dd su za vrijeme svog treninga u Chowpatty-ju naučili mnoge stvari od bhakta koji tamo služe, a taj nektar bi željeli i prenjeti vama u obliku dvodnevnih i trodnevnih seminara. Teme seminara su Chowpatty temple, 4 sampradaye, counseling i dr. Svi zainteresirani mogu nam se obratiti pa možemo u vašem gradu preko dana održati harinam a navečer dati seminare ili napraviti neki slični aranžman.

Nadam se da vas ovaj mail nalazi dobrog tjelesnog ali i još boljeg duhovnog zdravlja.

U ime vaših slugu iz Nitay Gauracandra centra, vaš aspirirajući sluga,

bh. Boris.

Za sve detaljnije informacije vezane za programe i kako doći do nas možete se obratiti na jedan od sljedećih brojeva:

Mohana das - 091 538 7162
Bh. Domagoj - 098 626 684
Bh. Boris - 091 1712 792

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno su 74 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1275 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::