Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Onaj tko poznaje transcendentalnu prirodu Moje pojave i Mojih djelatnosti po napuštanju tijela više se ne rađa u materijalnom svijetu, već dostiže Moje vrhovno prebivalište.
-- Bhagavad-gita 4.9 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Pon, 08.10.07. 12:37
 

Osijek - Izvještaj s javnih programa u Osijeku sa Drutakarma dasom

 
za portal izvještava bh. Rudi, a link za galeriju slika je http://portal.iskcon.hr/index.php?p=gallerys&id=756
 
 

Hare Krsna,
molim vas primite moje ponizno poštovanje! Sva slava Šrila Prabhupadi!

Želim vas izvijestiti o upravo dva održana javna programa u Osijeku s Drutakarma dasom. Imali smo tu priliku ugostiti našeg gosta 05.i 06.10.2007. u dogovoru s organizatorom njegove turneje po Hrvatskoj, Devarsi Narada dasom, ispred Udruge za cjeloviti razvoj čovjeka "Filantrop".

Siddhi-sadhana das se bavio organizacijskim stvarima, Adinatha das je bio logistika, a bh. Rudi je bio veza s medijima. Prvo predavanje htjeli smo organizirati na Filozofskom fakultetu u Osijeku, koji nas je nakon zavlačenja s njihove strane odbio s obrazloženjem da oni pristaju na predavanje u njihovoj dvorani uz naplatu poveće sume hrvatskih kuna, a besplatno je samo onda kada su oni organizatori.

Tako je program 05.10.2007. organiziran u velikoj dvorani hotela Mursa, potpuno renoviranoj za multimedijsko predavanje, s dva video projektora i vlastitim razglasom. Po mojoj procjeni bilo je oko 80 osoba, što je za Osijek lijepa brojka, i to uglavnom mlađih osoba, studenata.

Naš predavač je bio u odijelu jer je program bio namijenjen ljudima koji još nisu imali kontakt s Pokretom za svjesnost Krišne i bhaktama, a i bhakte gosti su bili "u civilu". Opet smo dobili brojeve telefona osoba koji će biti naši potencijalni gosti u hramu.

Prije samog predavanja Drutakarma das i Siddhi-sadhana das su dali interview na HR Radio Osijeku u emisiji "Spiritualis", a koji će biti emitiran u programu u petak, 12.10.2007. u 17,30 sati. Zahvaljujemo gđi Amoreti Hohšauer koja nas medijski redovito prati u javnim programima i svim događanjima vezanim za CVS Osijek.

Obavijestili smo i sve tiskovine u Osijeku, sve medijske kuće (radio i TV postaje), te sve srednje škole, fakultete i Sveučilište u Osijeku, a naravno i u okolici Osijeka.

Javni program u organizaciji CVS Osijek održan je u maloj dvorani hotela Mursa, koja je bila ispunjena skoro do posljednjeg mjesta. Bhajane je vodio Madhva Hari das, naš indijski Zagrepčanin, koji je svojim ugodnim glasom i stručno vođenim bhajanima oduševio nazočne goste. Voditeljski dio odradio je naš treći gost, Radhe Govinda das, koji je goste lagano nasmijavao, i tokom oba programa odradio lavovski dio - prijevod predavanja Drutakarme dase.

Nakon bhajana koji su na kraju bili propraćeni dugim pljeskom, na pozornicu je izašao Drutakarma das, obučen u klasičnu vaišnavsku odjeću boje šafrana. Ovaj put je "Ljudska devolucija" prštala od pojmova Krišna, karma, suptilno tijelo i sl. za čega je naš predavač dobio veliki pljesak naših posjetitelja, a koji su iz različitih duhovnih pravaca, bilo je reikista, štovatelja drugih gurua, vježbača yoge iz yoga centra i sl.

Ono što je mene najviše zapanjilo su bila pitanja posjetitelja nakon predavanja, a koja su bila vrlo inteligenta, kao npr. da li smo pali anđeli, kako uvjeriti nas skeptike u ovu teoriju ljudske devolucije, da li predavač vjeruje u Boga, zašto smo pali, što sa dokazima koji potvrđuju Darwinovu teoriju itd.

I na ovom programu su nam upitnike ispunili novi posjetitelji pa je sad na redu follow up program jer su svi odreda izrazili želju da ih se i ubuduće kontaktira.

Nadamo se da ćemo i u budućnosti imati priliku ugostiti ovako cijenjene goste.

Najljepša zahvala svim bhaktama gostima, i svima koji su pomogli u organizaciji ova dva programa u Osijeku.


 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno su 82 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 912 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::