Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Pokušaj saznati istinu prilazeći duhovnom učitelju. Ponizno mu postavljaj pitanja i služi ga. Samospoznate ti duše mogu prenijeti znanje, jer su vidjele istinu.
-- Bhagavad-gita 4.34 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Sub, 26.06.10. 00:07
 

BiH - Osvrt na posjetu Bir Krishna Goswamija i dolazak Danavir Goswamija

 
 
Dragi bhakte i prijatelji, Hare Krišna.
Molim vas primite moje najponiznije poštovanje.
Sva slava Šrila Prabhupadu.
 
Posjeta Njegove Svetosti Bir Krishna das Goswamija je je bila nevjerovatno iskustvo i prošla u najboljem redu. Maharaj je bio jako zadovoljan našim prijemom i kao yatri nam je dao pregršt milosti i podrške. Rekao je da smo fina zajednica koja mu kao GBC-u ne zadaje nikakve glavobolje i da samo tako nastavimo. Maharaj ostaje u našim srcima, a mi ćemo se sa njim ponovno moći družiti već na kampu u Srbiji, gdje će on biti sve dane.
 
Bir Krishna Maharaj je od mene tražio da mu na srbijanskom kampu budem od pomoći u vezi sa bhaktama koji budu željeli da sa njim imaju darshan ili priliku da razgovaraju. To znači da ćemo biti u prilici da bhaktama pružimo informacije kada ih Maharaj može primiti i da onima kojima bude trebao prevod pomognemo i oko toga. Dakle bhakte, slobodno se do kampa javite na tel. +38761150115, email divaka.das@gmail.com ili na kampu direktno, jer smo već počeli praviti raspored.
 
Slike koji dostojno ilustriraju posjetu Maharaja smo uz pomoc nasih prijatelja sa Portala VVZ, objavili na sljedećem linku http://portal.iskcon.hr/index.php?p=gallerys&id=1217.
 
Sljedeći uvaženi gost nam je Nj. Sv. Danavir Goswami koji nam u Sarajevo dolazi u utorak 29. juna navečer i već to veče ćemo imati prvu predavanje iz Bhagavad Gite. Nakon toga ćemo imati još dva dana jutarnje i večernje programe sa predavanjima, a Maharaj nas napušta 2. jula, kada veliki broj bhakta ide na srbijanski kamp na Fruškoj Gori.
 
Drage bhakte hvala vam puno na podršci i saradnji.
Vaš sluga,
Divāka dās
 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno su 82 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 923 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::