Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Nikome ne zavidim, niti sam prema ikome pristran. Jednak sam prema svima, ali onaj tko Me služi sa predanošću utemeljen je u Meni, Moj je prijatelj, i Ja sam njegov prijatelj.
-- Bhagavad-gita 9.29 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Ned, 26.09.10. 15:26
 

Karlovac - Zahvala svima koji su pomogli oko ovogodišnjeg "Festivala Indije kroz 7 zemalja Jadranskog mora"

 
 

Hare Krsna i Poštovanje svima


U ime Sri Sri Nitay Gauracandre, prvo bih se htio zahvaliti onima koji su putovali, a onda onima koji su pomogli da se ostvari ovogodišnja velika sedmo-državna Sri Sri Nitay Gauracandra Harinam turneja „Festival Indije obalom Jadranskog mora“.

Dakle, prva na popisu zahvala, je moja draga žena koja je jedina mataji sa ovih područja koja je bila na 7 Harinam turneja za redom. To je nevjerojatan pothvat, zadnje tri godine govori da više ne može i neće ići, ali nekako uvijek krene sa nama. Svake godine dijelimo na turneji nagradu „najboljeg bhakte turneje“,  a prošle godine je to ona dobila jer je preuzimala puno odgovornost u teškim situacijama kada to nisu mogli ni muški bhakte, zbog velikog intenziteta. Bhakte gosti koji su znali biti na turneji po nekoliko dana, primijetili su koliko je teško i iscrpljujuće konstantno putovati i svirati i za muškarce,  a što tek reći za žene. HVALA Adbhuti Datri dd. Hvala i Dasaratha Suta pr. -  jednom od glavnih organizatora turneje, osobi koja sudjeluje i u menađmentu, pjevanju, sviranju, vožnji, kolektiranju  –  svemu. Mahatma pr. i Syama Rasa pr. iz početne udarne ekipe koja je krenula u povijest prije 7 godina – također hvala. Raghunatha pr, Gauranga Narayana pr. i Prana Nitay pr. koji su svake godine barem jedan dio turneje sa nama, te bh Filipu i Mahima Mayi dd koji su sa nama zadnje 3 godine turneje. Ove godine nam se po prvi puta pridružio i bh Dean Simić na drugom dijelu turneje – Bravo Dejo!, te Krsna Krpa pr. iz USA i Dhruva Maharaja pr. (ACBSP) iz Indije koji su nam dali malo svoje transcendentalne snage. A na trećoj turneji nam se pridružio i naš prijatelj Nityananda pr.  kojemu već 6 godina za redom dolazimo na spavanje i ove godine je i on odlučio da ide sa nama. Da kažemo u javnosti, on je taj koji se prošle godine prvi dosjetio toga da bi mogli napraviti tour kakav je sada ispao - to je bila njegova ideja originalno – hvala Nitay.

Naravno,  velika zahvala i HH Candramauli Swamiju te Vaiyasaki pr. koji su uveličali naš tour sa svojim dolaskom – Hvala im – bili smo počašćeni. Zahvalio bih se onima koji su se odvažili i po nekoliko dana bili sa nama, putovali i svirali: Namacarya pr i Nirgata mataji iz Pule, Bh Ferdo i bhn Ana iz Rijeke, bhn Maja i bhn Nera iz Zadra, obitelj Sanatana pr. i mataji Sundari iz Makedonije sa sinom Govindom koji su kuhali i pomagali nam na razne načine. Hvala i onima koji su se pridružili makar i na jednom Harinamu, a ja ih neću moći spomenuti sve ...
Na kraju ovog teksta nalazi se tablica sa našim donatorima. Svima puno hvala, ne mogu sada sve osobno nabrojati, nego bih samo spomenuo nekolicinu koji su se stvarno istaknuli velikim donacijama. Posebno bih htio spomenuti bhakta Nevia iz Rijeke koji je jedan od naših najvećih donatora za razne projekte, pa je tako bio i ove godine. Nakon njega Naikaja pr. iz Švicarske koji je nevjerojatno entuzijastičan da uvijek pomogne i uključi  se u akciju. Hanuman pr. i Remuna mataji su redoviti pomagači – također puno hvala. Zatim mataji Fatimi iz Bosne, iz  Slovenije - Sankaram pr.  te mataji Prema gopi, mataji Tulasi Manjari iz Osijeka, bh Tomislav Kardaš i bh Pavle iz Zagreba, bhn Barbara iz Siska itd itd itd -  SVIMA PUNO PUNO HVALA!!!

A što bi nam vrijedili i ljudi koji idu u Harinam i donacije, ako ne bi imali gdje spavati i častiti, te ako nam ne bi lokalni bhakte pomogli oko dozvola i drugih stvari? Zato, hvala za početak bhaktama iz Prabhupada Desha iz Italije koji su nam sredili dozvolu u Udinama i Trstu, te Udhaya Krsna pr. kod kojeg smo spavali u Pordenoneu. Zatim našem najdražem TP-u Ananti pr . koji nam je ljubazno ustupio Ljubljanski hram da spavamo i častimo. Tapta Kancanadi pr. i Mahakosa Nitay pr. hvala za sve dozvole i za najljepši stage na kojem smo nastupali. Dinanatha pr. nam tako ljubazno svake godine daje cijeli hram u Puli da se služimo dok sviramo u Istri – hvala. A bhakte u Rijeci su posebna priča – nakon sto smo čuli da ne možemo u hramu u Rijeci jer je već zauzet bili smo u panici - gdje ćemo nas 12? Nilacala Candra pr. uvijek ponizno želi pomoći i onda su se manifestirali Satyaki pr. , Narayan Pandit pr. i Bhn Ana i nas 12-ero se rasporedilo. Ne znam koga više od njih troje slaviti  - Satyaki pr. koji svake godine daje i smještaj i donaciju za turneju, ili mataji Ana koja je tako u vrlini, a koju smo tek upoznali ove godine, koja je sa nama i svirala i kuhala i služila nas u svome stanu. Mada moram reći da nas je posebno oduševio Narayan pandit pr. – to je takva dobričina od čovjeka. Prije se nismo poznali toliko sa njime, ali ove godine nas je stvarno oduševio. Sve daje čovjek, baš sve što ima...Jednu noć smo prespavali i kod obitelji Babić. Za kraj druge turneje otišli smo po prvi puta u goste kod Sudame pr. i mataji Vinate na Krk. Tamo smo svako jutro bili u prirodi na zovu prirode i onda tuširanje u moru - koja je to bila extaza  - hvala Riječanima...

U Zadru, hvala Damodar Sena pr. i mataji Naradi jer nam već tradicionalno daju stan na upotrebu,  a ove godine se uključio i bh Robi, dao nam svoj stan i spasio nas, jer je već bila gužva – hvala Robi. Acyutananda pr. i mataji Manavi hvala na sređivanju dozvola, a sva slava Šešićima sa Dračevca na nevjerojatnoj kuhinji, stvarno su stručnjaci - posebice glavni kuhar Ananta pr.

Domagoju iz Šibenika hvala na pomoći i društvu, Mahajvali pr. iz Splita na kuhanju, a Susroni mataji na bureku - ajme bureka. Indranuja Govinda pr. i Lila mataji  iz Makarske hvala na još jednom gostoprimstvu, redovito smo tamo već 6 godina za redom, a dogovorili smo da slijedeće godine tamo kušamo  indijski prasadam od njegove žene Leela Mayi Laksmi mataji koja je iz Chennaia – jaya!

A mogu slobodno reci – nagrada za najentuzijastičniju i najsložniju yatru ove godine, prema ocjenama našeg žirija, odlazi u Dubrovnik – JAYA!!  SLIČNO KAO I U RIJECI NE ZNAM KOGA VIŠE SLAVITI. Mataji Gokula Lila je svaki dan kuhala za nas – nekada i po dva puta, pa odvojeno za svoju obitelj - i to svaki dan. Hvala i Franetu koji nas je tako fino sluzio u kampu „New Naimisaranya“. Tulasi priya uz dvoje djece dolazila je na Harinam, sređivala dozvole zajedno sa mataji Anitom, kuhala, dala donaciju. Bhn Anita Božović nam je ispekla 4 kruha u dva dana i zahvaljujući tome smo preživjeli u Crnoj Gori. A zahvaljujući bhn Marici, Crnogorci u Budvi i Ulcinju  su imali priliku prisustvovati prasadam distribuciji i degustaciji za vrijeme Harinama. Hvala i Gogi. Stvarno su se sve predale i zasluženo odnijele pehar  pobjednika u služenju za ovu godinu u Dubrovnik.

Hvala finim i poniznim bhaktama u Bihaću -  Ekadasi pr. i Acintyi pr. na prasadamu i finim mjestima za spavanje. Bosna je takav nektar za preaching...

Hvala neznanoj junakinji iz Crne Gore koja nam je dala besplatno spavanje u auto kampu u Budvi...

Hvala bhaktama iz Makedonije na čelu sa Vraj Kishore prabhuom. Našim domaćinima - Vrsabha pr. i bh. Seidom (koji kuhar!!), dobričini bh Đoki iz Gevgelije te trascendentalnoj obitelji Sanatan pr. i mataji Sundari čiju pizzu na žalost nismo probali.

Hvala Guruima koji su nam davali potporu - Krsna ksetra prabhu, Bir krsna goswamiju, Bhaktivaibhava swamiju, Urmili mataji, Prithu pr,  Jananandi goswamiju te naravno našem dragom Candramauli swamiju...

Za kraj hvala Gospodinu Caitanyi koji nam je dopustio da odemo te predstavljamo i uzmemo učešća u Njegovom pokretu. Hvala Srila Prabhupadu koji nam je tako ljubazno spustio standarde i dopustio nam da postanemo dio tog „plafona“ ljudske egzistencije, te transcendentalne aristokracijske obitelji Rupe i  Sanatane. Trebamo biti počašćeni što možemo uzeti udio u tome...

 

HVALA SVIMA

Ime                                      kn                    Ime                                 eur
Bh Nevio                              2500                 Naikaja pr                        200
Hanuman pr i Remuna d         950                  Bh Mate Drago                 100
Bh Tomislav Kardaš                500                 Bhn Fatima                       100
Tulasi Manjari d.d.                  500                 Prema Gopi d.d.                  60
Bh Pavle                                500                 Bh Sankar                          50
Bhn Barbara                           500                 Sudama pr i Vinata d          50
Prana Nitay pr                         500                Srebrenka Tkalčec              30
Bhn Lidija i Bh Mario                 500               Visaka d.d.                         10
Gopal Batta pr i Bhn Snježana   400               Tulsi Priya d.d.                    10 
Bhn Maja                                 300
Bh Arsen                                 300
Satyaki pr                               300
Bhn Vesna i Bh Miro                 300
Malini Susevika d. i Srivas Pandit pr         300
Bh Frane                                 300
Isvara Puri pr                          250
Bhn Ivanka                             250
Mrtyu Mrtyu pr i Bhavatarini d.d.              200
Divya Mangala Gopal pr i Mitravinda d.d.  200
Bh Denis                                                100
Sacimata d i Misra Purandara pr               100
Nadya Nimai pr i Malati Mala d.d.              100
Bhn Goge                                               100
Vedasar pr i Bhn Danijela                        100
Bh Hrvoje Klauček                                   100
Bhn Margareta i Bhn Monika                     100
Sivananda Sena i Sajjana Tosani d.d.         50
Madri d.d.                                                 50

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno su 64 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 776 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::