Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Inteligentna osoba ne uživa u izvorima bijede, koji nastaju dodirom s materijalnim osjetilima. O Kuntin sine, takvi užitci imaju početak i kraj i mudar čovjek ne nalazi u njima zadovoljstvo.
-- Bhagavad-gita 5.22 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Sri, 11.06.14. 20:12
 

BiH - Sarajevo - Novosti u hramu i zajednici

 
 

Dragi bhakte i prijatelji,Molim vas primite moje ponizno poštovanje.Jaya Srila Prabhupada!


NOVOSTI U HRAMU I ZAJEDNICI


1. IZLET

U subotu 14. 6. planiramo još jedan izlet-vaišnasvko druženje na našem starom mjestu na Baricama. Kao i uvijek, polazak je ispred hrama u 10h, a poželjno je ponijeti prasadam, vodu, tanjure i pribor za čašćenje, instrumente, zaštitu od sunca, igračke za djecu i slično.

Podsjećamo da je naš Mangala arati klub subotom postao veliki izvor inspiracije za bhakte iz kongregacije:


ZAHVALA

U ime cijele zajednice zahvaljujemo se našem dragom Vrišabha prabhuu na službi i njegovom vrijednom društvu i inspiraciji koje smo imali u protekle dvije godine. Uz blagoslove svog duhovnog učitelja i bhakta, Vrišabha prabhu prelazi u grhastha ašram sa Marunda dd, te nastavlja da služi u drugim zajednicama, a 17. 6. će doći da se pozdravi sa svim bhaktama u Sarajevu. Želimo im sve najbolje i puno uspjeha u daljim misionarskim aktivnostima!


3. RENTA ZA NAREDNU GODINU

Još uvijek nam nedostaje oko 2000 km (od ukupno 8000 KM) koliko trebamo prikupiti da bismo platili godišnju rentu za naš hram. Zahvaljujući ljubaznoj ponudi vlasnika kuće, na ovaj način imamo priliku platiti 10 mjesečnih renti i tako ostvariti značajnu uštedu krišninog lakšmija od 1600 KM! Ako smo u mogućnosti pomoći donacijom ili unaprijed dati svoje mjesečne donacije, javimo se što prije našoj blagajnici Medha Gauri dd (na e-mail medhagaurijps@gmail.com ili na broj mobitela 061 872 389).

Ako svoj doprinos želimo dati putem bankovne transakcije ili putem paypala, možemo poslati odgovor na ovaj e-mail i odmah primiti detalje koji su potrebni za uplatu.

Hvala!


4. PODJELA KNJIGA U MAJU 2014.
​ Sva slava sankirtan bhaktama!

5. PREDAVANJA KAKUDMI PRABHUA

Ako nismo bili u mogućnosti doći ili ponovo želimo čuti predavanja Kakudmi prabhua, možemo ih downloadovati sa sljedećeg linka:http://www.samoozdravljenje.com/uploads/kristijan_kolega_sarajevo_jun2014.rar

6. FFL U ISKCON MEDIJIMA

Članak o FFL aktivnostima tokom poplava u BiH, koji je napisala naša glasnogovornica Amala Prema dd, prenijeli su svi ISKCON portali. Možemo ga pročitati na sljedećim linkovima: http://www.dandavats.com/?p=12678
http://iskconnews.org/bringing-food-and-krishna-consciousness-to-flood-victims-in-bosnia,4446/
http://www.harekrsna.com/sun/news/06-14/news5413.htm

S poštovanjem ispred ISKCON-a SarajevoVaš sluga Revati dd

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno su 82 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1244 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::