Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Oni koji obožavaju polubogove rodit će se među polubogovima, oni koji obožavaju pretke rodit će se među precima, oni koji obožavaju sablasti i duhove rodit će se među takvim bićima, a oni koji obožavaju Mene, živjet će sa Mnom.  
-- Bhagavad-gita 9.25 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Uto, 18.11.14. 13:01
 

Nektar predanosti izašao iz tiska!

 
Dragi bhakte i prijatelji, 
 
 
kao što vidite, pred nama je prvo izdanje Nektara predanosti na hrvatskom jeziku. Već krajem ovog tjedna ova vrlo značajna knjiga bit će u prodaji. 

Želimo zahvaliti svim bhaktama koji su sudjelovali u ovom velikom pothvatu, a najprije mataji Stavavali koja je prevela knjigu te Raso Dadhi Hari Prabhuu koji je pokrenuo ovaj projekt prije nekoliko godina. Mataji Nitya-kisori napravila je lekturu, a mnogo toga ostalog učinili su: mataji Visnu-priya, Isvara Puri Prabhu(SNS), Dvija nayaka Prabhu i Suvarna-bindu das.

Vaši sluge iz BBT odbora: Isvara Puri das, Dvija nayaka das i Suvarna-bindu das


Srila Prabhupada, ti nas nisi napustio. Ti vječno živiš u svojim knjigama. Svijet može reći da je Osnivač-acarya Hare Krišna pokreta preminuo, no činjenica je da ti nikada nećeš umrijeti sve dok se tvoje knjige dijele. "Ako se dijeljenje knjiga nastavi, nikad neću umrijeti. Živjet ću stoljećima." Sve dok tvoje knjige imaju glavnu ulogu, uvijek ćeš biti na čelu i u središtu ovog propovjedačkog pokreta. Tvoj je život sačinjen od propovijedanja, i ti to neprestano činiš, svakodnevno susrećući toliko mnogo uvjetovanih duša i propovijedajući vječnu poruku svjesnosti Krišne. 

Ne zadovoljava nas to što te obožavamo i slavimo, niti tvoj veliki vyasasan koji smo postavili na sred hramske prostorije. Želimo izaći u maraton, dijeliti tvoje knjige i iznijeti rezultate dijeljenja knjiga pred tvoja lotosolika stopala.

Mi jednostavno želimo proizvoditi tvoje knjige na našem jeziku i odnijeti ih uvjetovanim dušama. Ti si najbolji propovjednik, ti im možeš dodirnuti i promijeniti srca, a kroz dijeljenje knjiga neprestano pokrećeš revoluciju u bezbožnim životima ljudi u ovoj zavedenoj civilizaciji.  

(Iz Vyasa-puja ponude danske yatre Srila Prabhupadu iz 1987.godine) 
 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 129 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1204 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::