Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Tako sam ovaj najuzvišeniji nauk prenio lancem učeničkog naslijeđa i sveti su ga kraljevi shvatili na ovaj način. No s vremenom je učeničko naslijeđe bilo prekinuto i zato se čini da je znanje u svom izvornom obliku prekinuto.
-- Bhagavad-gita 4.2 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Pon, 14.11.16. 13:46
 

ISKCON HR - Bhakti yoga centar i CVS Zagreb – nisu ISKCON projekti

 
 
Preko društvenih mreža saznali smo da je u Zagrebu pokrenut bhakti-yoga centar koji je usko povezan s udrugom građana Centar za vedske studije (CVS) Zagreb. Nitko od predstavnika ISKCON-a na lokalnoj ili nacionalnoj razini, uključujući i GBC-a za Hrvatsku Nj.S. Prahladananda Swamija, nije bio upoznat niti uključen u proces pokretanja takvog centra u Zagrebu.

Da ne bi bilo zabune, ovdje se radi o privatnom tj. o ISKCON-u potpuno neovisnom projektu. Stoga bilo kakav financijski ili drugi doprinos ovome centru, kao i Centru za vedske studije, nije doprinos za ISKCON Zagreb niti za ISKCON RH.
 
Udruga CVS jest donedavno djelovala pod autoritetom ISKCON Zagreb, ali je njezin osnivač i pravni predstavnik na čije je ime udruga bila pravno registrirana, po izlasku iz hrama odlučio udrugu zadržati za sebe. CVS time nastavlja djelovati kao udruga građana, ali ne kao dio ISKCON-a.
Dok su ovakve okolnosti, predstavnici bhakti yoga centra ili Centra za vedske studije nisu autorizirani predstavljati ISKCON, niti davati preporuke za inicijaciju unutar ISKCON-a.

Hramski odbor Zagreb
zagreb@iskcon.hr
 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(33 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 39 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 5572 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::