Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Sve što radiš, sve što jedeš, sve što nudiš ili daješ i sve strogosti koje vršiš - o Kuntin sine, ponudi Meni.
-- Bhagavad-gita 9.27 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Pon, 09.07.18. 17:25
 

Bjelovar - MSF izvještaj 06/2018 - Sankirtan safari

 
Što se sve to dogodilo u Bjelovaru...
 
 


Hare Krišna dragi bhakte!

Iza nas je još jedan sankirtan safari.

Iako su neki bhakte bili zabrinuti kakvo će nas vrijeme dočekati u Bjelovaru s obzirom da je 4 dana prije padala kiša ipak možemo započeti izvještaj s…

U sunčanu subotu, 30.06., četiri auta punih bhakta iz Zagreba, jedan bome iz Požege, jedan iz Daruvara i topla srca bhakta iz Bjelovara okupili su se u Haulikovoj 23 u 9 sati i krenuli u još jedan lov –sankirtan safari.

Uz topla srca, bhakte iz Bjelovara bili su i punih zdjela – raznih ukusnih preparacija, slanih i slatkih, za potpuno i transcendentalno zadovoljstvo svačijeg nepca.

Nedugo nakon što su ispraznili zdjele, entuzijastični bhakte krenuli su u povorci prema centru grada glasno pjevajući i hrabro dijeleći Srila Prabhupadove knjige.

Sveto se ime orilo, podijeljene knjige izvirivale su iz raznih pretinaca oduševljenih prolaznika Bjelovara, a neki nisu mogli dočekati pa su ih odmah krenuli čitati. Slatki nektar harinama i sankirtana uvećale su slatke kuglice i keksići kojih se podijelilo na stotine.

Bjelovarčani su s velikom radošću prihvatili naš sankirtan festival. Neki se nisu mogli odvojiti od harinama, drugi su trčali iza čoška da bi mogli plesati, treći su mahali s prozora, četvrti pak nisu prestajali s pitanjima o tome kada ćemo opet doći i GDJE SMO BILI DO SADA 😊

Ovaj je MSF bio specifičan i po još par detalja. Po prvi put u sankirtanu okušao se i bh. Roberto koji je podijelio 3 knjige. Bh. Ivan i Ivan bili su prvi puta u harinamu. A proslavila su se i dva rođendana.

Svaka priča, pa i ova, ima svoj kraj. Sretni naravno, jer su nas Bjelovarski bhakte dočekali s velikom gozbom za ručak. Ponovilo se opet.

Prije ručka smo ukratko podijelili dojmove i dali prijedloge kako da Mjesečni Sankirtan Festival u budućnosti bude još bolji (brojniji,glasniji…), a zatim se dogodila jedna nevjerojatna stvar. Počela je padati kiša.

Požrtvovnost bhakta, utjecaj maha mantre, blagoslovi Srila Prabhupada i Gaura Nitai manifestirali su se u obliku osvježavajuće kiše obznanjujući svima da je sankirtan yajna uspjela.

Zahvaljujemo se svim bhaktama, njih 15-ero iz Zagreba,dvoje iz Požege, dvoje iz Daruvara i šestero iz Bjelovara, na njihovom doprinosu da se ovaj festival održi. Pogotovo se zahvaljujemo Bjelovarskim bhaktama koji su uključili sve svoje resurse u organizaciju prostora,sređivanju dozvola i pripreme bogatog prasadama kako bi sankirtan harinam povorka mogla nesmetano pomesti Bjelovar.Načini na koje se možete uključiti u Mjesečni Sankirtan Festival:
  1. Pridružite nam se u harinamu / sankirtanu na MSF-u
  2. Pridružite nam se u službi pripremanja slatkih kuglica / keksića za distribuciju
  3. Pridružite nam se u službi pripreme ručka za MSF
  4. Pomozite promovirati Srila Prabhupadine knjige kroz sastra dana program
Sankirtan festival je rezultat požrtvovnosti bhakta za zadovoljstvo Srila Prabhupada i širenje duhovne poruke. U takvom raspoloženju dijeljenje je knjiga izvedivo, zabavno i lako.

Vaši sluge,
Bhagavat das (BKG) i Hema-gauri dd

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(32 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 13 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 532 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::