Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Da bih izbavio pobožne, uništio bezbožne i ponovno uspostavio načela religije, pojavljujem se milenij za milenijem.
-- Bhagavad-gita 4.8 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Pon, 23.11.20. 20:20
 

Zagreb - Nova Jaladuta – Izvještaj o kapitalnim projektima u 2020. g.

 
 

U studenom 2019, dakle prije godinu dana, krenuli smo u kampanju za prikupljanje sredstava i izvedbu tzv. kapitalnih projekata. Želja je bila urediti parkirni prostor ispred i po mogućnosti iza hramske zgrade, ugraditi solarne panele, izgraditi dječje igralište te otplatiti konačnu stavku legalizacije kada ona dođe na naplatu. Prilikom razrade ideje sakupili smo po nekoliko ponuda za parking i za solare, te razgovarali s potencijalnim izvađačima, dok je datum plaćanja troškova legalizacije prirodno bio nepoznanica.

Kako je u međuvremenu došlo rješenje za naplatu komunalne naknade u sklopu legalizacije zgrade, u iznosu od 95.000kn, to je postalo prioritet te je komunalna naknada plaćena (u cijelosti), čime je u potpunosti okončan proces legalizacije hrama. Raniji troškovi legalizacije navedeni su u godišnjim financijskim izvješćima.

Od sakupljenih financijskih sredstava nakon otplate duga legalizacije nije bilo moguće napraviti parking, ali ostalo je dovoljno sredstava za kupiti i postaviti solare, čime bi se značajno smanjio trošak loženja. Zato smo nakon plaćanja legalizacije krenuli s projektom – solari. Toj odluci pomogla je i činjenica da smo dio  sustava za solare već ugradili: novi 500 litarski spremnik vode koji ima i funkciju izmjenjivača topline, po cijeni 18.000kn za radove i ugradnju. Stari spremnik vode više nije bilo isplativo popravljati, a uz to bio je premalog kapaciteta za uvođenje solara. Kupljeni su solarni paneli za 30.000 kn i postavljeni na krov zgrade. Preostaje još spojiti panele na spremnik vode za što je potreban dodatni materijal (pumpe, cijevi…) za koji imamo osigurana sredstva.

Glavni izazov u ovom trenutku za završiti solare nije nedostatak financijskih sredstava nego nedostupnost majstora koji svi redom su zauzeti do proljeća. Čim se solari postave krenut će kampanja za sljedeću fazu: parkiralište i dječje
igralište.

Radi veće transparentnosti i lakšeg praćenja pritoka i trošenja namjenskih donacija, otvorili smo račun za namjenske donacije: MDSK u ZG, II Bizek 36, Zagreb, IBAN HR5623400091510955126, Model HR 99. Sredstva s tog računa namjenski se koriste i ne upotrebljavaju se za pokrivanje tekućih troškova. Ukoliko imate želju donirati za nešto specifično – za neki od kapitalnih ili bilo kojih drugih projekata ili za Božanstva –  pri uplati Vaše donacije navedite svrhu donacije, te će se ona za to i potrošiti. Ukoliko plaćate Internet bankarstvom možete koristiti ovaj QR kod:

Kapitalni projekti - Troškovnik 2020:
 174.000 Ukupno (sakupljeno 164.000kn donacija + 10.000 kn sankirtan):
     95.000kn Legalizacija, komunalna naknada (posljednja stavka – dug legalizacije otplaćen u cijelosti)
     18.000kn Spremnik za vodu 500L s izmjenjivačem topline (postavljen)
     61.000 Solarni paneli (postavljeni), dodatni materijal i rad (novac rezerviran, bit će plaćeno po završetku)

Zahvaljujemo svima na velikodušnim donacijama koje su do sada omogućile realizaciju ovih većih kapitalnih projekata. Zahvaljujemo i bhaktama koji su organizirali prikupljanje donacija i provedbu ovih složenih projekata u ovoj godini. Veliki obostrani trud i suradnja rezultirali su značajnim uspjehom u, po mnogo čemu, zahtjevnoj 2020. godini.

Vaši sluge iz Lokalnog vaišnavskog vijeća Zagreb


 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno su 73 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 721 put.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::