Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Pokušaj saznati istinu prilazeći duhovnom učitelju. Ponizno mu postavljaj pitanja i služi ga. Samospoznate ti duše mogu prenijeti znanje, jer su vidjele istinu.
-- Bhagavad-gita 4.34 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Pon, 17.05.21. 17:26
 

ISKCON HR - NOVOSTI U VODSTVU ZAGREBAČKE YATRE

 
 

Dragi bhakte,
Molim vas primite moje ponizno poštovanje!
Sva slava Šrila Prabhupadi!

Početkom godine, ‘Lokalno vaišnavsko vijeće Zagreb’ (LVV) razmatralo je ideju da umjesto hramskog odbora, rukovodstvo hrama preuzme predsjednik hrama (TP). Zamišljeno je da Vaikuntha-murti das preuzme tu ulogu.

S obzirom na to, pojavila se potreba promijeniti organizacijski model samog LVV-a, a što se razmatralo na sljedeći način: Vaikuntha-murti das kao TP, Ayodhya-deva das kao predsjednik LVV-a i MDSK u ZG te još jedno ili dvoje članova iz kongregacije čine LVV. Za projekte, službe, programe i sl. u hramu nadležan je TP, a za projekte, službe, programe i sl. u kongregaciji, nadležan je LVV. Jedni i drugi odgovaraju GBC predstavniku, trenutačno HH Prahladananda Swamiju.

Konačna odluka o prihvaćanju ili odbacivanju novog koncepta rukovodstva hrama te organizacije LVV-a predstavljena je Prahladananda Swamiju na nedavnom Zoom sastanku. Maharaja je prihvatio i odobrio prijedlog da Vaikuntha-murti das preuzme rukovodstvo hrama kao TP, a u svezi prijedloga organizacije LVV-a na gore spomenuti način, Maharaja je izrazio određenu sumnju. Rekao je kako bi bhakte, a naročito nove ljude moglo zbuniti to što imaju više autoriteta (jedan za hram, a drugi za kongregaciju) te da bi stoga bilo bolje imati jednu osobu, predsjednika hrama, koji će delegirati odgovornosti, službe, projekte drugim pojedincima i timovima bhakta u zajednici. Naposljetku je ipak dogovoreno pružiti priliku predloženom sustavu ("TP za hram, a LVV za kongregaciju") s probnim periodom od 4 mjeseca za vrijeme kojega bi se trebala ustanoviti njegova funkcionalnost i učinkovitost.

Nedugo nakon toga, Ayodhya-deva das podnio je ostavku na mjestu predsjednika zajednice te ostavku na mjestu člana LVV-a, a o čemu je obavijestio GBC, CNC i LVV. Također, ostavku na položaju članice LVV-a podnijela je i Sadhumati-sakhi dasi.

S obzirom na taj događaj, kao i s obzirom na Maharajev prvi prijedlog ("TP i za hram i za kongregaciju"), preostali sastav LVV-a složio se krenuti u smjeru ispunjenja tog prijedloga i reorganizirati svoje članove u kongregacijske odbore i timove koji bi svoju službu, surađujući s Vaikuntha-murti dasom, ponudili Šri Šri Gaura Nitai.

LVV se složio da mjesto predsjednika MDSK u ZG preuzme Vaikuntha-murti das.

Ispred CNC-a,
Vaš sluga Divya-prabandha das

Predsjednik MDSK u RH

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 108 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1267 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::