Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Uvijek misli na Mene, postani Moj bhakta, odavaj Mi poštovanje i obožavaj Me. Tako ćeš, potpuno svjestan  Mene, sigurno doći k Meni.  
-- Bhagavad-gita 9.34 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Čet, 05.10.06. 08:33
 

Lika - Pripremite se za dolazak u Ličku Jesenicu!

 
Ovo su završne upute onima koji su najavili svoj dolazak na našu Ličku yatru
10.-14.8.2005. ili pak onima koji namjeravaju doći!!
 
 
Hare Krišna, dragi bhakte.

Ponizno štovanje.

Izdvajamo iz sadržaja- kada mogu doći?, mogu li doći nenajavljen? poželjna rekonfirmacija .tko je treći propovijednik? Što sve ponesti? Kako mogu pomoći?

Najčešća pitanja:

Tko sve dolazi od propovijednika?

Bhakti Vikaš Maharaj, Manidhara Prabhu sa suprugom Mitra Vinda dd. Treća osoba koja je rekla da će doći iako ne na cijeli festival je Purnacandra Prabhu. Možda nas posjeti i Krishna Ksetra Prabhu.

Kada festival počinje?

Zvanični početak je u srijedu 10.8. s ručkom.

Koji će seminari biti i kakav je dnevni program?

Festival je mangala orijentiran, podsjećam. Prisustvo svim dnevnim događanjima je obavezno uključujući i mangala arotik. Služba je također obavezna za sve. Navečer će se ići ranije spavati- oko pola deset, deset. Mangala će biti (najvjerojatnije) u pet. Koji će biti seminari i kada- ne znamo- to ćemo dogovoriti na licu mjesta s propovijednicima. Znamo da će biti seminar za mataji- Uloga žene u grihasta ašramu. Bit će kirtana bar sat i po u komadu. Bit će pitanja i odgovori, sankirtan lile (Manidhara prabhu i sankirtan bhakte), bhajani uz tumačenje prijevoda... Bit će i vedska svadba Hanumana i Remune, Caitanya Malog i Subhadre.

Da li će se snimati lekcije?

Bit će audio i video zapis - Devarši Narada prabhu je zadužen. U skladu s konceptom kampa on je obećao ići s najnižim cijenama video i audio materijala te mu se ovim putem i javno zahvaljujemo.

Kako doći do Ličke Jesenice??

Molim vas posjetite stranicu www.bharatavarsa.net/lika2005 i tamo su mape. Također i druge važne obavijesti su tamo, slike...

Da li će biti štandova?

Bit će štandovi s knjigama i tu se daje prednost templovima. Jedan bhakta grihasta će imati štand sa dodatnom parafrenalijom- jape, ogrlice i slično. Mislim da na štandovima neće biti vaišnavske odjeće, gamši pa ih ne zaboravite. Prasadama na štandovima neće biti! Isključivo mi smo odgovorni za vaše hranjenje.

Da li će biti strogosti?

Da, bit će. Strogosti su pogodne za duhovno ozračje. Strogost je slijediti sadhanu, na primjer. Noći su hladnije i ujutro je rosa.Ima i komaraca. Pokušat ćemo vam obezbjediti svima toplu vodu no ako ona bude (samo) mlaka, molimo vas da tolerirate. Također mataji ne očekujte da ćete imati apartman- u sobama će bit sardina sistem, a također i u kupatilu.

Hoće li biti prasadama?

Bit će! Nećete gladovati!

Što se od mene očekuje?

Očekuje se da budete poletni u svjesnosti Krishne! Ponesite sve potrepštine (dolje nabrojane). Očekuje se da ste se najavili, a ako niste da me kontaktirate (Murari Gupta das- 098 9556086). Poželjno je da mi u slijedeća tri dana bhakte koji su se najavili rekonformiraju (ponovno potvrde) svoj dolazak kao i dolazak svojih sumještana kao i Deitia ako ih nosite sa sobom. Na mailu sam do zaključno srijeda navečer 3.8.; dalje me kontaktirajte isključivo na mobitel.

Kako mogu pomoći?

Možete pomoći tako da izlistate ovo pismo i pokažete ga onima za koje znate da dolaze a nemaju pristup kompjuteru ili da im telefonski što prije prenesete glavne stavke iz ovog pisma. Možete upitati sve koji dolaze da li su se najavili i podsjetiti ih da nam se najave. Ovo je neobično bitno jer su naše mogućnosti ograničene. Ako želite možete dati donaciju. Ima dosta pripremnih radnji pred sam festival- možete me nazvati telefoonom i pitati treba li nam pomoć da koji dan ranije dođete i pomognete. Ili možda možete donijeti nešto bhoge.

Koja bhoga je najpotrebnija?

Krumpir, paprika,rajčica, svo voće, bijelo brašno, maslinovo ulje, bučino ulje, mliječni proizvodi.

Mogu li prodavati prasadam na kampu?

Ne.

Može li se doći nenajavljen ukoliko se ima svoj smještaj (svoj šator ili prijatelja u selu koji me obećao ugostiti)?

Izričito zahtjevamo od svih bhakta koji dolaze da nam se moraju najaviti. Ovo je bilo pravilo igre od samog početka i objasnili smo razloge takvog našeg stava. Ne radi se o tome su nam samo smještajne mogućnosti ograničene već je sve podešeno za festival od 130 bhakta-kuhinja i prasadam, parking, a i temple room ima svoje zidove. Korektno je prema nama kao organizatorima da nam se najavite, a to je korektno također i prema svim onim bhaktama koji poštuju pravila igre.

Ima li još mjesta ako želim doći?

Izgleda da nema ili bolje rečeno izgleda da nema još puno. Ali ako vi budete prema nama korektni, nazovete nas i izrazite želju za dolaskom, dat ćemo sve od sebe da vas negdje zguramo! Podsjećam- još sam tri dana dostupan na mailu a dalje isključivo mobitel.

Što sve moram ponesti?

OBAVEZNO-Osobnu higijenu, tilak, vaišnavsku odjeću, papuče vanjske, jednu topliju odjeću- ujutro je plus 16 temperatura, čarapa- pod u templu roomu zna bit hladniji,podmetač za sjedenje (ako baš nemate onda ćete se poslužiti karimatijem)na kojem ćete sjediti u temple roomu!, vreću za spavanje, većina prabhusa šator ili morate znati s kim u šatoru spavate te da on ponese šator, a doduše mi smo za prabhuse predvidjeli kod Barhija i tavan (sjenik) za spavanje, mataji- možda bi bilo dobro da i neka majka ponese šator ako nekome zafali ili ako netko od majki poželi ipak spavati vani u šatoru ili možda neki grihasta par se ne želi razdvajati (mataji u kuću a prabhu van) pa će preferirati spavati u šatoru zajedno. Također molim sve mataji posebno ( i prabhuse) da ponesu dosta gamši (ili ručnika ako baš nemaju gamše) jer nismo u mogućnosti osigurati vam zasebne kupaonice tj. bit će par mataji u jednoj kupaonici koja će doduše imati mjesta za tuširanje par mataji odjednom no vi ćete morati imati par gamši kako bi se zaodjenule prilikom tuširanja.

POŽELJNE STVARI- tko god ima nelomljivi plejt za jelo (plastični, metalni) neka ponese- tu smo kratki (mi ih imamo 50-ak) te bi bilo dobro da većina ponese svoj plejt pa čak ako netko ima doma 10, 15 komada može ponijeti ako stane u auto. Dalje poželjno- svjetiljka (baterija), repelent (sredstvo za odbijanje komaraca),pokoja kvačica za veš bi možda dobro došla, kapa protiv jakog sunca, tko ima i stane mu u auto može ponesti i plasičnu kantu- trebat će za tuširanje i za veš prati, karimati- da ne spavate na tvrdom, oni koji su me pitali za spavanje na krevetu ili me kane to pitati mogu donesti svoju posteljinu (kreveta je desetak kod mene i Dharma setua i isto toliko kod Barhija, ostali na pod- podsjećam-većinom mataji idu u kuće prabhusi van). Ako imate možete donesti i par mirisnih štapića- naime temple room je na otvorenom i miris se brzo gubi a lijepo je za zadovoljstvo Gospodina da gore mirisni štapići.

Vaš u službi Prabhupade

Murari Gupta das

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno su 62 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 661 put.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::