Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Onaj tko je tako transcendentalno utemeljen odmah spoznaje Vrhovni Brahman i ostaje potpuno radostan. Nikada ne jadikuje niti za ičim žudi. Jednako se ophodi prema svakom živom biću. U takvom stanju dostiže čisto predano služenje Mene.
-- Bhagavad-gita 18.54 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Čet, 05.10.06. 08:33
 

Varaždin - Nova lila iz harinama održanog u Vraždinu.

 
Piše: Damodara Rati d.
 
 

Hare Krišna dragi bhakte.
Molim Vas primite moje ponizno poštovanje.
Sva slava Srila Prabhupadu.

U Varaždinu održavamo hariname jako često, ponekad i dan za danom (ako to vrijeme dozvoli). U zadnje vrijeme imali smo i par novih lila.

Već sam napisao jednom prije kako su u par navrata pokušali zaustaviti naš hodajući harinam koji je bio 30.08. To se ponovilo, no ovaj put u sjedećem harinamu.

Kao što već znate, harinami u Varaždinu se održavaju kod varaždinske tržnice. 15.09. mi se pridružio Dina Dayala Prabhu na dva dana. Prvi dan je prošao ok, kao i inače. No drugi dan je harinam bio zaustavljen nakon 1,5 pjevanja i to od strane policije. Netko je prijavio da smo: prebučni, ne želimo se stišati, sviramo i dalje unatoč tome što smo zamoljeni da stanemo, itd... To sve zajedno nije istina, jer nam nitko uopće nije prišao. Policija nam je rekla da je prijavu podnijela neka žena iz obližnje trgovine. I tako smo nas dvojica završili na varaždinskom MUP-u i imali to čast da se po prvi put vozimo u marici. U MUP-u smo razgovarali s vođom smjene, kojem smo lijepo objasnili sve o tome što smo, tko smo i zašto ovo radimo (pjevamo sveto ime), na što su nam oni dali par savjeta kako da radimo svoju službu, a da isovremeno nikog ne uznemirimo. Čak je jedan od njih predložo da bi možda bilo bolje da nismo uvijek na istom mjestu, već da se selimo od lokacije do lokacije, itd...


Harinam održan 15.09., Damodara Rati das i Dina Dayal

Meni je u tom trenu postalo jasno, da je ovo Krišnin aranžman, jer već dulje vrijeme meditiram da nađem još neku lokaciju. U svakom slučaju, sve je prošlo ok, vođa smjene nas je još zamolio da mu damo neki dokument, statut ili sl. kako bi oni znali nešto više o nama. Tako da ću opet ići do njega, pa ću uz to uzeti koju knjigu Srila Prabhupada. Uspio sam mu malo i propovijedati (5 min). Na kraju su se svi ispričali uz osmijeh na licu.

Za kraj, moram priznati da sam ostao ugodno iznenađen kad sam zbrojio koliko je harinama bilo ove godine. Najviše ih je bilo 1999. godine (točno 99). Ove godine će ih (nadam se) biti više, zato jer je do sada bilo 85 harinama (od toga 3 hodajuća).

Vaš sluga,
Damodara Rati das
 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 85 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1007 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::