Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Zbog svog dodira s materijalnom prirodom živo biće u materijalnoj prirodi slijedi puteve života, uživajući u tri gune materijalne prirode. Tako nailazi na dobro i zlo u raznim vrstama života.
-- Bhagavad-gita 13.22 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Čet, 05.10.06. 08:33
 

Izvan Hrvatske - O HH Bhakti Tirtha Swamiju 27.04.

 
Izvještaj bhakta koji njeguju HH Bhakti Tirthu Swamija...
 
 
Gurudeva je u nedjelju zatražio da bude odvezen do hrama kako bi dao popodnevnu lekciju usprkos njegovom vrlo delikatnom tjelesnom stanju i usprkos mnogim molbama da to ne čini. Na sreću su putevi na farmi bili donekle popravljeni kako bi se smanjila tjelesna neudobnost za Gurudeva (prije su putevi bili puni rupa koje su pričinjavale bol njegovim kostima nagriženim rakom).

 

U hramu je Gurudeva dao predivnu lekciju zajedno sa H.H. Candramauli Swamijem i H.H. Kavicandra Swamijem. Gurudeva je čitao njegovu molitvu <Živi do umiranja> i govorio o bhaktama u šastrama koji su besmrtni (ciran jivas) i o zabavama u kojima je bhakta bio vraćen u život nakon smrti (mrta sanjivani); također je spomenuo druge dvije kategorije: one koji se sjećaju svojih prošlih života i one koji mogu odrediti vrijeme njihove smrti. Gurudeva nije dugo pričao i prema kraju se činilo da ima poteškoća sa disanjem. Kada je bio nošen natrag u auto, jedna od njegovih sestara po Bogu je pjevala meko i slatko. Gurudevov čin ljubavi prema bhaktama je mnoge od nas ostavio u vrlo emocionalnom stanju.

Gurudeva je emocionalno jako narastao iznutra i bhakte se naprežu smanjiti svaku buku ili uznemirenje kako bi zadovoljili njegove potrebe u ovom trenutku. Gurudeva provodi mnogo vremena slušajući i gledajući o zabavama u Vrndavanu i te parikrame raznih bhakta. Osobne posjete i telefonski pozivi su svedeni na minimum jer su jako naporni za njega; međutim on je u vezi sa svojom braćom i sestrama po Bogu preko e-maila, koji mu se čitaju jednom dnevno.

Gurudeva je u obližnjoj bolnici dnevno dobivao tretmane sa radijacijom; međutim nakon što je odvagnuo za i protiv tih tretmana, odlučio je prekinuti s njima. Njegov apetit se neprestano smanjuje, a on slijedi strogu dijetu kako bi umanjio nepoželjne simptome; njegovi brojni kuhari uspješno upošljavaju svoju kreativnost kako bi pripremili raznolike preparacije sa ono malo dopuštenih namirnica. Bhakte koji borave u hramu dobivaju priliku čistiti kuću Instituta (IFAST - Institut za primijenjenu duhovnu tehnologiju, koja je boravište Njegove Svetosti, op.pr.), a neki od njih su čak mogli i masirati Gurudeva, što je jako bitna služba u ovom trenutku.

Hare Krishna.

Vaši sluge,

Njegovatelji H.H. Bhakti-tirtha Swamija

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(35 glasova)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 16 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 498 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::