Dokumenti
Kalendar najava
Najave
Novosti
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Onaj tko na kraju života napusti svoje tijelo sjećajući se Mene odmah dostiže Moju prirodu. U to nema sumnje.
-- Bhagavad-gita 8.5 --
Dokumenti ::
Dokument
 

Opći uvjeti korištenja

 
Osvježeno 19.11.2015.
 
 

portal.iskcon.hr - Opći uvjeti korištenja

UVODNE STAVKE

Dobrodošli na Portal Međunarodnog društva za svjesnost Krišne (u daljnjem tekstu "ISKCON Portal" ili samo "Portal")

Ovaj Portal glasilo je članova/pripadnika Međunarodnog društva za svjesnost Krišne (u daljnjem tekstu "ISKCON") koje je u Republici Hrvatskoj registrirano pri Ministarstvu uprave pod službenim nazivom "Međunarodno društvo za svjesnost Krišne u Republici Hrvatskoj" (u daljnjem tekstu "ISKCON u RH").

Namjena Portala je interna komunikacija članova ISKCON-a iz Hrvatske i inozemstva, a u svrhu međusobne inspiracije, informiranja o vaišnavskim događajima i jačanja vjere u učenja Srila Prabhupade i vaišnavskih svetih spisa.

ISKCON Portal omogućuje vam korištenje svojih usluga i sadržaja koje je podložno niže navedenim Uvjetima korištenja. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge ovog portala.

Ukoliko na bilo koji način sudjelujete na ovom Portalu bilo kao čitatelj bilo kao pošiljatelj sadržaja na njemu smatra se da ste upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ove stranice te prihvaćate koristiti sadržaj web stranice sukladno ovim uvjetima i isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

1. UREDNIŠTVO PORTALA

ISKCON Portal djeluje pod okriljem "Hrvatskog vaišnavskog vijeća" (u daljenjem tekstu "CNC" - od engleskog naziva "Croatian National Counsil") - upravnog tijela ISKCON-a u RH.

Glavnog administratora Portala imenuje CNC (u daljnjem tekstu "Administrator").

Moderatore Portala putem svojih upravnih tijela imenuju pojedinačni ogranizacijski oblici ISKCON-a u RH.

Administrator i moderatori zajedno čine Uredništvo Portala (u daljnjem tekstu "Uredništvo").

Obveze i prava članova uredništva detaljnije su opisani posebnim pravilnikom.

2. SADRŽAJ ISKCON PORTALA

Ovaj Portal sastoji se od:

  • Sadržaja koje objavljuje Uredništvo
  • Sadržaja oglašivača (sponzora)
  • Sadržaja kreiranih od strane posjetitelja (oglasi i komentari)
  • Linkova na vanjske stranice

Komentari, oglasi i vanjski linkovi objavljeni na ovom Portalu ne odražavaju nužno stav ISKCON-a i Uredništva.

Slike na desnoj strani portala u rubrici "Sponzori" linkovi su na web stranice i reklame sponzora portala. Sadržaj tih stranica također ne odražava nužno stav ISKCON-a ili Uredništva.

Eventualni osobni stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih članova Uredništva također nisu nužno službeni stavovi ISKCON-a ili Uredništva.

3. PRAVO NA IZMJENE SADRŽAJA

Uredništvo i CNC zadržavaju pravo promjene, ukidanja (privremenog ili trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.

4. OSOBNA ODGOVORNOST

Sve sadržaje ISKCON Portala koristite na vlastitu odgovornost i isključivo ste osobno odgovorni za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem. Uredništvo, kao niti Međunarodno društvo za svjesnost Krišne u RH ili bilo koji njezin registrirani ogranizacijski oblik u RH ne snose odgovornost ni za kakvu štetu nastalu korištenjem ovog portala.

Iako Uredništvo ulaže napor u to da svi objavljeni sadržaji na Portalu budu bez grešaka, ono se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu zbog eventualnih pogreški u objavljenim tekstovima nastalih ljudskim faktorom.

5. REGISTRIRANI KORISNICI

Registriranjem na portal.iskcon.hr korisnik je obavezan proći postupak registracije, unijeti istinite podatke, te odabrati lozinku.

Korisnički računi vlasništvo su davatelja usluge i svaka zloporaba istih je kažnjiva.

Svaki registrirani korisnik Portala (u daljnjem tekstu "Korisnik") ima pravo registrirati i koristiti jedan korisnički račun. Višestruke registracije i korištenje više korisničkih računa mogu dovesti do zabrane svih korisničkih računa.

Za sve aktivnosti obavljene pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo Korisnik koji ga koristi. ISKCON u RH se ne može držati odgovornom za neovlašteno korištenje korisničkog računa, niti eventualnu štetu nastalu na taj način.

U slučaju kršenja bilo kojeg dijela ovih Uvjeta korištenja korisnički račun može biti privremeno ili trajno blokiran ili ukinut/izbrisan.

ISKCON Portal zadržava pravo blokirati ili ukinuti mogućnost korištenja korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koje je Korisnik registriran, bez prethodne najave, upozorenja i/ili objašnjenja.

ISKCON Portal ne snosi odgovornost za štetu nastalu blokiranjem ili ukidanjem korisničkog računa ili/i jedne ili više usluga za koje je Korisnik registriran.

6. PRAVA I OBVEZE KORISNIKA

Korisnici na Portal mogu slati svoje oglase i komentare.

Oglasi i komentari bivaju proslijeđeni on-line nakon provjere Uredništva.

Korisnicima Portala koji na Portal šalju svoje oglase i/ili komentare zabranjeno je:

  1. Objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički, seksualno orijentiran te štetan na bilo koji drugi način.
  2. Objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji vrijeđaju Svevišnju Božansku Osobu, Međunarodno društvo za svjesnost Krišne - ISKCON (ili ISKCON.hr  kao legitimnog predstavnika ISKCON-a u RH), članove ISKCON-a i/ili njegovog osnivača A.C. Bhaktivedantu Svamija.
  3. Objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji je u suprotnosti s osnovnim načelima bhakti-yoge kakvu je u svojim učenjima predstavio A.C. Bhaktivedanta Svami.
  4. Objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja i linkova u kojima se kritiziraju ili reklamiraju filozofske ili vjerske sljedbe izvan ISKCON-a.
  5. Objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim posjetiteljima Portala.
  6. Lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe.
  7. Manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja kojeg se objavljuje na Portalu.
  8. Objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom, osim ukoliko niste vlasnik licence (copyright-a) ili imate pisanu dozvolu vlasnika licence.
  9. Objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane (SPAM, lančane poruke, piramidne šeme i sl.).
  10. Reklamiranje investicijskih ulaganja, MLM, affiliate, mrežnih i sl. poslova.
  11. Svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme.
  12. Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka članova ISKCON-a i/ili Korisnika Portala.

Oglasi i/ili komentari poslani na Portal koji su u suprotnosti s gore navedenim uputama neće biti objavljeni, a korisnički račun Korisnika koji je takav sadržaj poslao može biti privremeno ili trajno blokiran ili ukinut/izbrisan.

7. OGLASI I KOMENTARI

  1. Na Portalu će biti objavljeni samo oglasi/komentari koji imaju veze s vaišnavskom tematikom i/ili su poslani na Portal od strane članova ISKCON-a.
  2. Oglasi/komentari na Portalu nemaju ulogu forumske komunikacije ili osobne komunikacije među korisnicima. Sukladno tome, na Portalu neće biti objavljeni oglasi/komentari korisnika koji po svom sadržaju navode na diskusije, rasprave i sl.
  3. Učestali i slični oglasi/komentari istog korisnika smatrat će se SPAM-om i neće biti objavljeni, a takvi korisnički računi mogu biti privremeno ili trajno blokirani.
  4. Korisnici se trebaju truditi da njihovi oglasi/komentari budu što je više moguće tekstualno i gramatički ispravni. Uredništvo zadržava pravo korigirati tekstualne i gramatičke pogreške prije objave.
  5. Uredništvo zadržava pravo izmijeniti naslove i/ili podnaslove oglasa/komentara tako da budu lako razumljivi posjetiteljima.
  6. Uredništvo zadržava pravo ne objaviti na Portalu oglase/komentare korisnika koji se kriju iza lažnog ili izmišljenog korisničkog imena i također oglase uz koje nisu navedeni ispravni kontakt podaci (ime kontakt osobe, telefon, email...)
  7. Portal je prvenstveno namijenjen informiranju javnosti o projektima i programima u organizaciji i s podrškom ISKCON-a i njegovih članova. S tim u vezi, oglasi/kometari korisnika u kojima se reklamiraju drugi projekti i programi (predavanja, seminari, radionice, knjige i sl.) neće biti objavljeni.
  8. Uredništvo također zadržava konačno pravo ne objaviti na Portalu oglase i/ili komentare koje ne smatra primjerenim za objavu, uključujući i razloge koji nisu nužno navedeni u ovim uvjetima korištenja.

8. TUMAČENJE I IZMJENE UVJETA KORIŠTENJA

Za tumačenje ovih uvjeta korištenja ovlašten je isključivo ISKCON u RH.

ISKCON u RH zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 66 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 5386 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::