Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Nalazim se u svačijem srcu i dajem sjećanje, znanje i zaborav. Ja sam cilj proučavatelja svih Veda. Tvorac sam Vedante i poznavatelj Veda.
-- Bhagavad-gita 15.15 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Čet, 05.10.06. 08:33
 

Izvan Hrvatske - Izviješće o HH Bhakti Tirthi Maharaji 04.05.

 
Napisano od strane slugu koji ga njeguju.
 
 

Dragi i voljeni bhakte

Primite naše ponizno poštovanje. Sva slava Srila Prabhupadi. Sva slava Njegovoj Svetosti Bhakti Tirtha Maharaji.

Još je jedanput Gurudeva zatražio da ga prošle nedjelju odvezemo u hram (u autu), zbog moguće kiše. Prošle nedjelje, kao i proteklih tjedana, njegovi braća i sestre po Bogu, učenici i svi dobronamjernici diljem države došli su slušati Bhakti Tirtha Maharaju. Mnoge od njih godinama nije vidjeo. Mnogi bhakte okupili su se oko hrama da bi pozdravili Gurudevu, željno čekajući priliku da ga zajedno s kolicima ponesu uz stepenice u hram.

Guru Maharaja započeo je predavanje zanosno pjevajući: "Jaya Jaya Radhe Jaya Jaya Shyama Jaya Jaya Sri Vrindavana Dhama and Jaya Jaya Radhe Jaya Jaya Shyama Jaya Jaya Sri Gita-nagari Dhama". Bhakte su ostali zatečeni energijom kojom je pjevao i govorio. Bilo je to snažno predavanje. Gurudeva je čitao svoju molitvu: "Mi opraštamo jedni drugima da bismo išli dublje" i dao je potpunu dugu lekciju (uključujući pitanja i odgovore) u hramskoj prostoriji punoj bhakta. Njegov glas je bio snažan, međutim, njegovo tijelo je bilo i još uvijek je izuzetno slabo i uzrokuje mu velike probleme.

Gurudeva provodi dane pjevajući, slušajući parikrama lekcije i odgovarajući na poneki e-mail braći i sestrama po Bogu. Povremeno netko dobije čast čitati s njim. Iako Gurudeva nije u mogućnosti susretati se s bhaktama, par posjetitelja uključujući H.H. Guru Prasad Maharaju i H.H. Jaya Advaita Maharaju posjetili su Gita – nagari, i bodrili stanovike i posjetitelje svojom nazočnošću i predevanjem Srimad Bhagavatma.

Naknadno, Sangita Mataji, sestra po Bogu i bolničarka, dolazila je i savjetovala nas o pravilnoj njezi i Maharajinim fizičkim potrebama. Njezino su nam znanje i iskustvo veoma važni. Zato smo joj jako zahvalni što i dalje dolazi i pruža svoju neprocjenjivu skrb.

Na ljestvici od 1 do 10, Gurudevino loše tjelesno stanje je 9. Tumor raste i širi se cijelim tijelom, tako da mu postaje sve teže hodati, sjediti i ležati na neko dulje vrijeme. Ekavira, Dhruva, i Brahma Muhurta pomjeraju Gurudevu svakih nekoliko sati tjekom noći.

Iako je sad mnogima od nas teško, Gurudeva želi da mu bhakte pomognu u njegovom odlasku i shvate ga kao poziv Srila Prabhupade da mu se pridruži. Maharaja želi da razvijemo dublje odnose s njegovom vani (uputama), umjesto da se držimo za njegovu vapu (lik). Zamolio je sljedbenike da prestanu moliti za njegov ostanak na ovom svijetu.

Hvala vam svima na potpori. Nastojat ćemo vas što bolje informirati.

Hare Krišna.

Vaši ponizni sluge, njegovatelji Njegove Svetosti Bhakti Tirthe Swamija.

---------------------------------------------------------------

"Moja uloga je jako teška. Slijep sam, a tlo ispod nogu mi neprestalno izmiče. Zato molim svetce da mi pomognu podupirući me svojom milošću."
                                                     - Srila Krishnadasa Kaviraja Gosvami

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(35 glasova)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno su 43 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 538 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::