Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
U ovom dobu sukoba i licemjerja oslobođenje se može dostići samo pjevanjem Gospodinova svetog imena. Nema drugog načina. Nema drugog načina. Nema drugog načina.
-- Brhan-naradiya Purana --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Sub, 25.05.24. 15:38
 

Slovenija - Lojalnost Srila Prabhupadi u ISKCON-u

 
 
Poštovani bhakte, 

dijelimo s vama izjavu slovenskog NC-a vezanu za Daneswara Swamija koji je nedavno uzeo sanjasa inicijaciju van ISKCON-a. Tekst bhakta iz Slovenije je objavljen na njihovoj stranici pod naslovom „Lojalnost Srila Prabhupadi u ISKCON-u“, a prijevod na hrvatski izgleda ovako:

Dragi bhakte, 

želimo vam izraziti našu zabrinutost zbog Dhanesvare Swamija koji je nedavno prihvatio sanyasu izvan ISKCON-a i trenutno se nalazi u Hrvatskoj i Sloveniji, gdje uglavnom govori o problemima (stvarnim i izmišljenim) koje on percipira unutar ISKCON-a, te krajnje uvredljivo i neutemeljeno kritizira naše duhovne učitelje i GBC, pri tome pokušavajući i istaknuti da su mnogi od sadašnjih vođa ISKCON-a ustvari prerušeni demoni.
Svoju poruku nastoji širiti osobito među onim poklonicima koji već samo naizgled slijede svoje duhovne učitelje ili su podložni kritici.
Srila Prabhupada je želio da predavači na našim programima govore pozitivno i ohrabrujuće o bhaktama, potičući tako slušatelje da razviju vjeru i ljubav prema Krišni i njegovim bhaktama.
Mi sami shvaćamo da u tako velikoj i raznolikoj svjetskoj zajednici kao što je ISKCON možemo očekivati probleme, ali kako je Srila Prabhupada želio, moramo ih pokušati riješiti na kulturan i konstruktivan način pod vodstvom GBC-a.
Stoga, molimo sve ISKCON-ove bhakte da ne pozivaju Dhanesvara Swamija u centre i programe te potičemo ISKCON-ove bhakte da ne prisustvuju njegovim programima.
Za daljnja pojašnjenja možete se obratiti svojim duhovnim učiteljima, lokalnom GBC-u ili predsjedniku zajednice Durlabha Gaura Hari dasu (opaska: predsjednik ISKCON Slovenija).

Ispred CNC-a,
Vaš sluga
Divya-prabandha das

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 166 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 569 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::