Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Nalazim se u svačijem srcu i dajem sjećanje, znanje i zaborav. Ja sam cilj proučavatelja svih Veda. Tvorac sam Vedante i poznavatelj Veda.
-- Bhagavad-gita 15.15 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Čet, 05.10.06. 08:33
 

Izvan Hrvatske - 06. lipanj 2005, novo izviješće o HH BT Swamiiju

 
... od bhakta koji brinu o njemu...
 
 

Dragi bhakte, prijatelji i dobronamjernici.
Primite naše ponizno poštovanje.
Sva slava našem voljenom Gurumaharaji.
Sva slava osnivaču acaryi ISKCON-ai Srila Prabhupadi.

Prošli tjedan protekao je mnogo mirnije nego obično. Svi posjetitelji, sanyassiji i Gurui su otišli, osim naravno H.H. Radhanatha Maharaje koji najveći dio dana provodi sa Guru maharajom.

Gurudevino tijelo sve je slabije, a rak se sve više širi. Tijelo pokazuje sve veće znakove stresa. Iako tijelo brzo propada, Gurudevin glas je još uvijek veoma snažan i iako i dalje nastavlja gubiti na težini, još uvijek je prilično sjajan.

Rekao nam je kako sad osjeća olakšanje jer se sad napokon odmorio i naspavao. Jer je godinama bio putujući propovijednik i nikada nije imao mjesto na kokem bi se pošteno naspavao.

Prošlu nedjelju Srila Radhanatha Swami, Gadadhara dasa (njegov učenik) i Brahma Muhurta Dasa na par sati otišli su u Hram Potomac da sudjeluje vjenčanju Kripa Devi i Bhakti Prabhua. Srila Radanatha Swami je upoznao Bhakti Das još dok je bio dijete u Novoj Vrindavani. Odmah nakon vjenčanja, Maharaja i bhakte vratili su se u Gita Nagari, gdje je održao redovito predavanje u Hramu. Maharaja je razveselio bhakte zanesenim bhajanom koji je sve podigao na noge i svi su pjevali. Nakon što su se bhakte naplesali do mile volje, Maharaja je zaokupio bhakte pričajući im o nektarskim zabavama Gospodina Caitanya i Jagadanada Pandit prabhua. Ova predivna večer završila je sa prvorazrednim nedjeljnim slavljem kojeg je pripremila skupina bhakta predvođena od strane Anasuya i Padma devi Dasi.

Iako Gurudeva ne jede puno, još uvijek ima apetit kad se časti hranom koju voli. Danas su Guru Maharaja, Srila Radhanatha Swami i bhakte koji njeguju Guradevu imali posebnu gozbu koji je za njih priredio Radha Valabha Das, (učenik Srila Radhanatha swamija). Došao je iz New Yorka kako bi za sve pripremio svoju ukusnu pizzu. Brahma Muhurta je sredio da Gurudeva i Srila Radhanatha Maharaja nekoliko zalogaja pizze počaste zajedno. Guradeva je osobno zahvalio Radha Vallabhai na njegovoj predivnoj ponudi. Večer je završila sa Srila Radhanatha Swamijevim osobnim posluživanjem pizze svim njegovateljima. Ustvari dok sad pišem ovo izvješće Maharaja dvojici bhakta tu u uredu poslužuje pizze. Moram priznati da sam bio prilično zbunjen što me Maharaja poslužuje. Od srca želimo zahvaliti svim bhaktama iz D.C. Marylanda, New Jerseya i New Yorka na njihovoj ljubavi i potpori. Zadivljeni smo s količinom bhoga i cvijeća kojeg svaki tjedan donosite.

Vaše sluge, s ljubavlju,
bhakte koji njeguju Gurudevu

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(35 glasova)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 50 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 534 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::