Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Osoba potpuno svjesna Mene, koja zna da sam vrhovni uživatelj svih žrtvovanja i strogosti, gospodar svih planeta i polubogova te dobročinitelj i dobronamjernik svih živih bića dostiže mir  oslobađajući se patnje uzrokovane materijalnim bijedama.
-- Bhagavad-gita 5.29 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Sub, 24.11.07. 14:04
 

Prabhupadin maraton 2007!

 
Poruka inspiracije ISKCON-GBC Ministarstva dijeljenja knjiga preuzeta s javne konferencije na PAMHO.net
 
 
ISKCON - GBC
Ministarstvo djeljenja knjiga

PORUKA BHAKTAMA POVODOM PREDSTOJEĆEG
SRILA PRABHUPADINOG MARATONA DJELJENJA KNJIGA

Još malo pa će Prabhupadin Maraton. Godinama unazad to je bilo vrijeme kada su se svi bhakte diljem svijeta pripremali izaći van kako bi učinili ono što Srila Prabhupadi pruža toliko zadovoljstva a to je djeljenje knjiga. Još uvijek postoje na stotine bhakta koji se pripremaju za Maraton i koji će entuzijastično raditi na tome da podijele što više mogu.

Ali za većinu bhakta to je nostalgični dio njihovih života, stari dobri dani. Svi mi, bilo mladi ili stariji bhakte znamo koliko su Prabhupadine knjige dragocjene. One još uvijek mijenjaju ljudske živote i nastavit će to činiti tisućama godina. Tom prigodom zamolio bih sve bhakte na PAMHO-u da podijele nešto knjiga za ovaj Srila Prabhupadin Maraton. Na PAMHO-u je oko 4000 bhakta. Ako bi svih 4000 bhakta podijelilo 30 knjiga tijekom prosinca mjeseca to bi bilo 120,000 knjiga podijeljenjih za zadovoljstvo Srila Prabhupade! To je knjiga na dan. Mjesec prosinac je maraton za većinu hramova. Trideset knjiga nije puno ali ako veliki broj bhakta to podjeli dobijamo veliku brojku.

15. XII. je Svjetski Dan Prosvjetljenja, a to je subota tako da to može biti dan kada možete izići van i podijeliti svih 30 knjiga. Ili, ako vam se to čini previše teškim onda ih poklonite ljudima koje znate ili ih donirajte sankirtan bhakti da ih podjeli drugima.

Bio sam inspiriran napisati ovo nakon što sam pročitao izjavu Gospodina Caitanye Mahaprabhua u Adi Lili 9. poglavlje, stih 36: "Zbog toga naređujem svakom čovjeku unutar ovog svemira da prihvati ovaj pokret svijesnosti Krsne te da ga posvuda proširi." Zatim u stihu 39 On kaže: "Širite ovaj pokret svijesnosti Krsne doljem svijeta. Neka ljudi jedu ove plodove i na kraju se oslobode starosti i smrti."

Ovo je želja Gospodina Caitanye i svih velikih acarya stoga hajde da surađujemo kako bismo učinili ovaj Prabhupadin Maraton veličanstvenim.

Vaš sluga, Vijaya dasa
(ISKCON Ministar za djeljenje knjiga)

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 110 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 570 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::