Kalendar najava
Najave
Novosti
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Sve što radiš, sve što jedeš, sve što nudiš ili daješ i sve strogosti koje vršiš - o Kuntin sine, ponudi Meni.
-- Bhagavad-gita 9.27 --
Komentari ::
Savitri dd - Komentar, objavljeno: Sub, 03.02.18. 19:01
 

Dragi moj brate

 
Dragi moj brate Gargamuni (Gargaacarya),

jučer sam čula o tvojoj teškoj bolesti, a jutros vijest već o tvome odlasku. Previše šokantno, ali Krsna nas podsjeća kao što nas je podsjećao naš Gurudev da svatko od nas svakog trenutka može otići iz ovog svijeta, nema garancije niti za minutu života. Tužna sam, a istovremeno i mirna jer si živio svetim životom i kao što je tvoj Siksa Guru rekao, otišao si kući Bogu. Dok sam se sjećala tvojih predavanja Gurudevu kroz osobnu službu, kroz proučavanje Sastra, davanje lekcija, hariname, sjetila sam se jednog stiha iz S.B. 1.6.27. kojeg govori Narada Muni Vyasadevi i koji glasi:

ako sam se, o brahmano Vyasadeva, potpuno zaokupljen mislima o Krsni te oslobođen svih materijalnih nečistoća i vezanosti, kad je za to došlo vrijeme, suočio sa smrću, kao što se munja i svjetlo istodobno pojavljuju.

misao: Potpuna zaokupljenost mislima o Krsni podrazumijeva pročišćenje od materijalnih nečistoća ili žudnji. Kao što veoma bogat čovjek ne žudi za beznačajnim sitnicama, tako ni Krsnin bhakta kojemu je osiguran ulazak u Božje carstvo gdje je život vječan, pun znanja i blaženstva, prirodno ne žudi za beznačajnim materijalnim stvarima, koje su poput lutki ili sjena zbilje, bez trajne vrijednosti. To je znak duhovno obdarenih osoba. Tijekom vremena, kada čisti bhakta postane potpuno spreman, iznenada dolazi do promjene tijela koja se obično naziva smrću. Za čistog bhaktu se takva promjena odigra poput munje koju istodobno prati svjetlost.

ragi brate, kao što si bio Acar i Pracar, ono što si propovijedao i govorio, živio si po uputama Gurua i Sastra, tako se i tvoj odlazak desio baš kao u ovome stihu i kao u komentaru kao što ga je Srila Prabhupada opisao. Pošto si bio čist u srcu, sa svakim od nas si imao dobar bratski odnos pun ljubavi i razumijevanja. Prošle godine, u 9. mjesecu i ti i ja smo radili istu službu na različitim kontinentima. Pomagali smo Vaisnavama koji su bili na samrtnoj postelji. Pričao si o tome u "Krsna-kathi". Pročitala sam to i napisala sam ti pismo u kojem sam ti se zahvalila za sve službe koje činiš za Gurudeva i Krsnu. Zahvalila sam ti se za članke koje pišeš za "Krsna-katha", a posebno za onaj o demonskom mentalitetu. Od tebe je stigao odgovor pun ohrabrenja kao što to čine čisti bhakte. Falit će mi to. Falit će nam tvoje uzvišeno društvo na našim učeničkim okupljanjima, na proslavama Vyasa-puje. Falit će mi tvoje ponude pune duhovnih realizacija. Uvijek si na tako pažljiv i predivan način sve nas služio, a onda bi zadnji častio prasadam.

uno ti hvala za sve, sjećanje na tebe će uvijek za mene biti velika inspiracija u duhovnom životu.

ahvalna tvoja sestra, Savitri dasi.
 
 
... komentar na članak: Sjećanja na HG Gargamuni prabhua
 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno su 63 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 2659 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::