Kalendar najava
Najave
Novosti
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Kao što utjelovljena duša prolazi kroz dječaštvo, mladost i starost, tako i u trenutku smrti prelazi u drugo tijelo. Razboritu osobu ne zbunjuje takva promjena.
-- Bhagavad-gita 2.13 --
Najave ::
 

Zagreb - Prapujaka Prabhu (ACBSP) u Zagrebu

 
Uskoro svježe informacije
 
 
Zatim je (Harikesa Prabhupadi) opisao hrabro propovijedanje Dvärakese i Prapujake u Jugoslaviji. Oni su putovali čitavom zemljom i posjećivali sve veće gradove. Gdje god bi došli, jednostavno bi sjeli na glavni trg, držali kirtanu s mrdangom i tampurom, i pjevali Hare Krišna. Budući da su njihovi instrumenti klasični indijski, bili su dobro prihvaćeni, a pjevanje je također bilo dio predstave. Privlače na stotine ljudi, od kojih mnogi kupuju knjige i žele još informacija o svjesnosti Krišne. Lokalne novine obavezno pišu povoljne članke o njima, a u Ljubljani su pola sata govorili i pjevali na radiju, na glavnoj postaji.

Jučerašnji program u Zagrebu imao je dobru reklamu. Dvärakesa i Prapujaka imali su najavu na radiju, a pojavili su se i na televiziji. Po cijelom su gradu postavili velike plakate "Indijska glazba i filozofija... Dwarakesh das and Prapujaka das - monasi!!" Na samom programu, pjevali su i održali predavanje, čak su im vrlo dobro platili za to. Okupilo se oko tisuću ljudi, pretežno studenata, i svi su kupili knjige, krunice i druge stvari. Ljudi su bili toliko željni da su htjeli kupiti i Dvärakesine i Prapujakine osobne knjige i krunice, koje su njih dvojica uz puno truda uspjeli zadržati. Na kraju su zaradili oko 2500 njemačkih maraka. Dvärakesa i Prapujaka održali su programe u joga-klubovima, gdje im je izgledalo da polaznici više cijene oživljujuće kirtane nego stalne naplate koje im nameću impersonalistički jogiji, voditelji tih klubova.
(Transcendentalni dnevnik 5, Hari-sauri dasa - 28. listopada 1976)

Članak iz Slobodne Dalmacije, fotografija sa splitskog Peristila, 1970 i neka:
 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(28 glasova)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 14 posjetitelja online
 
Vi ste 593. posjetitelj danas i 4253. posjetitelj u posljednjih 30 dana (unique visitors).
 
Ova stranica pogledana je 224 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::