Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Inteligentna osoba ne uživa u izvorima bijede, koji nastaju dodirom s materijalnim osjetilima. O Kuntin sine, takvi užitci imaju početak i kraj i mudar čovjek ne nalazi u njima zadovoljstvo.
-- Bhagavad-gita 5.22 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Čet, 05.10.06. 08:33
 

Virovitica - Vijesti iz Virovitice

 
Izvještava: Bhavatarini dd.
 
 
Nove vijesti iz Virovitice

Razmišljam o tome kako obično baš i nemam o čemu pisati, jer se premalo toga kod nas događa. Svi smo zauzeti Grihasta poslovima. Redovito održavamo Bhakti sange koje sada imamo i u domu Dharma Vatsala dasa i Tatjane, uz njihova Božanstva Goura-Nitay. A onda se odjednom dogodi nešto posebno, kao što je bilo 9.5.2006.godine u domu Upanade dasa i Subhangi d.d.

To posebno bio je dolazak Njegove Svetosti Smitha Krishna Maharaja u njihov dom. Okupile su se sve virovitičke bhakte i Njegovi učenici iz drugih mjesta, Metkovića, Krka, Daruvara, Bjelovara itd.

Prije Maharajevog dolaska Upananda das je završio s Abhisekom, s obzirom da je bio Ekadasi.

Maharaj je stigao oko pet sati popodne, ponešto umoran, međutim nakon dočeka uz bhajane, sjeo je na vyasasan i izmantrao još krugova. Zatim su slijedili bhajani i lekcija. Maharaj je dao lekciju iz Bhagavat Gite. Svi smo bili vrlo sretni, jer smo Mu zbog tijesnog prostora mogli biti vrlo blizu i upijati nektarsku milost Negove blizine. Ja sam imala milost pomagati domaćici Shubangi d.d. u pripremi prasadama. Većina prabusa je dobila posebnu milost od Maharaja, time, što bi ih dodirnuo rukom, pogladio po leđima i slično. Naravno, požalila sam što nisam muški bhakta i mislim, da su mnoge matajis tako pomislile.

Cijelo je ozračje odisalo posebnom emotivnom toplinom, što je stvorio Maharaj svojom ljupkom, jednostavnom i smirenom pojavom. Nakon počašćenog prasadama nerado smo se razilazili. Maharaj je još drugo jutro dao lekciju, ali nažalost mnogi od nas su morali biti na poslu. Popodne su Ga domaćini ispratili, nakon čega je otputovao za Švedsku.

Smitha Krishna Swami Ky Jaya!

U petak 12.5.2006.g. na dan pojave Gospodina Nrsimhadeva ponovo smo se našli kod Upanade dasa. Ovoga puta nas je bilo samo petoro. Upanada das je čitao posebne mantre, koje smo pokušali pratiti s njim i napravio je Abhisek za Gospodina Nrsimhadeva, Hanumana i Srila Prabhupada.

Na kraju smo od domaćina dobili moćnu Nrsimhadev Caranamrtu i Mahu. Razgovarali smo o odnosu, koju možeš imati sa Gospodinom Nrsimhadevom. Složili smo se da je vrlo nježan prema bhaktama. Ja osobno se osjećam kao zaštićeno dijete u njegovim rukama. Toliko puta mi je pomogao u zaista za mene teškim situacijama. Jednom me je glasno pjevanje mantre Namaste Narasimhaya …. doslovce spasilo od napada alkoholiziranog čovjeka, koji je u ruci držao nož i prijetio.

Ohrabrena mantrom lagano sam rukom odgurnula napadača i prošla, a zatim, naravno, pobjegla. Mantra je izvukla i dvije osobe, koje su tu bile sa mnom prisutne. Imam i drugih sjećanja…., ali to je za neku drugu priliku.

Imamo snimke boravka Smitha Krishne Swamija, te se nadamo da će ih uskoro Upananda das poslati na Galeriju portala.

Vaš sluga Bhavatarini d.d.

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 19 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 567 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::