Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
U ovom dobu sukoba i licemjerja oslobođenje se može dostići samo pjevanjem Gospodinova svetog imena. Nema drugog načina. Nema drugog načina. Nema drugog načina.
-- Brhan-naradiya Purana --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Čet, 15.12.11. 20:20
 

Karlovac - Pozdrav iz kisnog Siska

 
 

Hare Krsna 

Postovanje svima

Dragi bhakte i prijatelji, javljamo vam se iz centra Sisacko-Mosavacke zupanije - Siska. Nakon uspjesno odradjene Sankirtan diverzije diljem Moslavine, stigli smo u Baniju u oslobadjanje Siska i Petrinje. Naravno, jako je zanimljivo, zabavno, prociscavajuce i duhovno ispunjavajuce. Odvojit cemo par redaka da napisemo par lila.

Lila Kombi 2

Nakon zabavne scene iz Gline, vrlo slicna i jos zanimljivija situacija se desila Gorkom, nasem junaku iz Makedonije. Naime, nakon relativno uspjesnog dana u Sankirtanu, Gorki je krenuo da se nadje sa ekipom sankirtanera i da krenu prema bazi. Dosao je do kombija i vidio neki cudan dim kako izlazi iz njega, ali se nije previse obazirao. Usao je u kombi, sjeo na suvozacko mjesto, zatvorio vrata i poceo se zaliti Fiipu kako ga vec ceka 20 minuta. U tom trenutku se na mjestu vozaca Filip preobrazio u nekog cudnog brkatog gospodina koji nimalo ne slici na bhaktu. Iznenadjenje tog gospodina se ne moze opisati rijecima, bio je kompletno zbunjen, a Gorki nije mogao shvatiti da li je zbunjen zato sto mu gori kombi ili zbog njegovog iznenadnog upada :)

Lila sa smjestajem

Kad vam sankirtan ekipa dodje u kucu to je velika milost za domacine. Naravno uz milost dolaze i prociscenja :) Element koji najvise prociscava je voda, pa je i ova lila povezana sa njom. Opustili smo se malo, mislili smo kako ugodan ambijent za sankirtan, bhakte nam kuhaju, mi samo dijelimo…ali…krenulo je drugo jutro, kad je u bunaru nestalo vode. Kisa nije padala u tom kraju vec mjesecima i kad je vojska stigla, bunar se brzo ispraznio. Morali smo obilaziti susjede i kantama nositi vodu za tusiranje. Imali smo srece, jer je Krsna primijetio nase opustanje i poklonio nam malo tapasye da bi bili ufiksirani u Sankirtan. Nakon 4 takva dana, pala je kisa i bunar se napunio, ali iskustvo koje smo stekli u ta 4 dana bez tekuce vode je neprocjenjivo za moguca teska vremena koja dolaze. 

Dosavsi u Sisak, stigli smo u stan kod Markove sestre Pop Simonove gdje smo trebali cuvati 2 macke i tako zaraditi besplatni smjestaj. Pospremili smo i oprali cijeli stan i krenuli na spavanje. Ujutro je dosao otac od Markovog sogora i primjetio 8 mladica u stanu njegovog sina. Nije mu se bas svidjelo…Ujutro smo otisli za Karlovac preko vikenda i vratili se u ponedjeljak. Taman kad smo izasli iz stana, na vratima se ponovo nasao otac i vidio 5 mladica. U medjuvremenu, preko vikenda, je dobro proucio nase stvari i vidio hrpu "Hare knjiga". To mu se bas i nije svidjelo pa smo se morali odseliti - Krsna je ponovno bio milostiv i dao nam ekstra tapasyu. Srecom, ukazala se nasa stara prijateljica Barbara i njena majka te nam ponudili praznu kucu u stilu 50-tih godina proslog stoljeca, idealnu za sankirtanere, cak je i nova kupaona uredjena dan prie nego smo dosli. Bili smo jako zahvalni sto smo dobili drugu priliku za oslobadjanje Siska. Medjutim, ne moze bez prociscenja - i ponovo voda. Nas dragi bh Filip je jednu vecer nakon zova prirode pustio vodu u kotlicu, ali na zalost, odvod se zastopao…katastrofa, necemo valjda morati traziti novi smjestaj…napravili smo plan na brzinu i otisli u stan Pop Simonove na jutarnje tusiranje. Srecom, otac nije dosao :) a odvod je popravljen drugi dan.

Zanimljivo je vidjeti kako nas Krsna vodi kroz razne aranzmane i uci nas da ovisimo o Njemu. Ponizno se molimo za vase blagoslove da ga uspijemo slijediti, i sluziti naseg dragog Srila Prabhupada kroz Sankirtan misiju.

Za kraj zelimo se zahvaliti svim donatorima koji su nam financijski pomogli da pokrijemo BBT i tako da mozemo pokloniti knjige siromasnijim ljudima iz ovih podrucja. Posebice vam hvala jer mjesta koja smo posjetili, poput Sunje, Hrvatske Kostajnice i Gline su jako siromasna i unistena ratom, ali ljudi su jako pozitivno naklonjeni prema bhaktama. Za razliku od ostalih hrvatskih gradova, ovdje bhakte jako jako rijetko navrate tako da su lile u takvim mjestima posebno slatke i drage srcu sankirtanera.

Jaya Prabhupada Sankirtan maraton ki jaya!!!!

Vasi sluge iz Sri Sri Nitay Gauracandra mandira Karlovac

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 48 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1187 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::