Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Nikome ne zavidim, niti sam prema ikome pristran. Jednak sam prema svima, ali onaj tko Me služi sa predanošću utemeljen je u Meni, Moj je prijatelj, i Ja sam njegov prijatelj.
-- Bhagavad-gita 9.29 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Ned, 07.02.10. 04:24
 

Izvan Hrvatske - Zdravstveno izviješće o HH BTS od 09 lipnja

 
Poslao: Purusa Sukta d.
 
 
Dragi Bhakte

Primite moje ponizno poštovanje, sva slava Gurumaharaji, sva slava osnivaču ISKCONa acaryi Srila Prabhupadi.!!!

Sinoć i rano jutros vitalni znakovi Gurumaharaje bili su vrlo slabi. To se odnosi na njegov veoma niski krvni tlak, te puls i temperaturu koji su bili vrlo visoki. Ovakvi vitalni znakovi obično znače da je fizičko tijelo pri kraju, da se gasi. Kako je dan odmicao, Guradevino stanje se poboljšavalo, i za sada je stabilno. Veoma je slab i malo jede (to je sada sve učestalije). Ipak, još uvijek jede sladoled od tofua.

Gurumaharaja se i dalje često šali. Njegovo raspoloženje je spokojno i sretno, a danas je spomenuo „čekam kočiju da dođe po mene“

Slatka Krsnina magija došla je do nas na veoma poseban način, s neočekivanim dolaskom jedinstvenih i uzvišenih Brajabasija. Ova skupina bhakta dolazi iz Varsane, rodnog mjesta Srimati Radharani, i HH Radhanatha Swami ih je poznavao iz Vraje, iz vremena kada još nije pristupio ISKCONu. Od svih mogućih mjesta na svijetu i svih mogućih vremena, ove izvanredne bhakte nalazile su se u Harisburgu PA (45 minuta udaljenom od Gurumaharaje)!! Nekako ih je prije par dana HH Radhantah Swami pronašao, i dogovorio se s njima da dođu u 'Institut House' pjevati Gurumaharaji. HH Radhantah Swami razvio je duboko prijateljstvo s ovim bhaktama. Oni su tako iskreni, ponizni i ljubazni – ukrašeni svom slatkoćom i mirom ispoljavajući sve odlike Krsninog istinskog bhakte. Kada su dolazili u kombiju HH Radhanatha Swamija, Maharaja je započeo spontanu raspravu s njima živahno opisivajući priču kako je Akrura odveo Krišnu iz Vrindavane.

Maharaja je uveo ovu grupu iz Vraje u Guramaharajine odaje. Počeli su mantrati Braj basi bhajane o Srimati Radharani. Među njima bijaše i jedan svirač flaute. Uskoro kada je Maharaja čuo flautu počeo je plakati, i nije prestajao 20ak minuta. Mantrali su uglavnom bhajane o Srimati Radharani. Gurumaharaja je bio jako zadovoljan i ekstatičan. Rekao je “danas je Vrndavana došla k meni”.

Bilo je toliko neospornih dokaza da se duhovni svijet očitovao u 'Institute house'. Neki dan Gurumaharaja je zatražio slike o Vrndavani i o Vraj-grupi. Pažljivo ispunjavajući sve Gurudevine želje, bhakte koji ga njeguju tražili su način kako da prekriju veliku policu za knjige čija praznina zasljepljuje i smeta Gurudevu. Nekoliko dana kasnije, naš brat po Bogu, Isana Gaura donio je veliko oslikano platno na kojem su bili Radha i Krsna, dovoljno veliko da prekrije policu.

Od danas ćemo vam svaki dan slati izvješća.

Nadamo se da svi u blaženstvu „umirete“ na svom bojištu, kao što Gurumaharaja umire na svom. Svi možemo umrijeti prije smrti.

Vaš sluga, Purusa-sukta das

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 35 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 801 put.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::