Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Osoba Me može spoznati kao Svevišnju Božansku Osobu samo predanim služenjem. Kada zahvaljujući takvoj predanosti postane potpuno svjesna Mene, može ući u Božje carstvo.
-- Bhagavad-gita 18.55 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Čet, 05.10.06. 08:33
 

Izvan Hrvatske - 16.06. izvještaj o HH BTS

 
 
Dnevnik posljednjih zabava Njegove Svetosti Bhakti Tirtha Swamija. srijeda 15.06, na četvrtak jutro 16.06.

Kako smo vas već izvještavali Gurudevuna bol jučer ujutro nastanila pojačavati, pred kraj dana lijekovi su uspjeli obuzdati bol. Gurudevim glas bio je slabiji. Dobro se odmorio, dva puta po 8 sati. Jutros je Gurudevino stanje bilo stabilno, bol je bila slabija i pod kontrolom a glas snažniji.

Jučer se Gurudeva častio prasadamom rano poslijepodne, te se susreo sa Srila Radhanatha Swamijem. Kasnije, oko 18h, dvojica bhakta koji ga njeguju naizmjence su mu čitali do 22h. Kasnije, kada je Gurudeva samo prividno duboko spavao, 24satna kirtana ispred njegove sobe je stala, a na iznenađenje njegovatelja koji je bio s njim u sobi, Gurudeva je tiho upitao; zašto su prestali pjevati??

Jučer je Gurudeva imao spontani darsan s bhaktama koji ga njeguju. Rekao je kako razumije svoju bolest sa fizičkog, i skrivenog duhovnog stajališta. Ostavio je i vrijeme za pitanja i odgovore. Kasnije je Vraja Lila Prabhu rekla kako je imala osjećaj da Gurudeva pokušava zbližiti bhakte koji ga njeguju. Vidjela je kako Guradeva često pronalazi načine da to izvede. Bez pitanja, Gurudeva je glavni njegovatelj.

Još jedan glavni njegovatelj je Radhanatha Swami. Neku večer Maharaja je ostao budan do 2h sa Ekavirom i Vrajalom družeći se s njima preko 3 sata. Maharaja posebno nastoji biti dostupan njegovateljima, ali i ostalim bhaktama te posjetiteljima koji dođu u Gita Nagari. Dali je to Gurudeva zamolio Maharaju? Posebno za bhakte koji ga njeguju?

Neka svi “umremo” prije smrti. Neka nas ovo bezvremensko značenje zabava štite za sva vremena koja dolaze.

U ime bhakta koji njeguju Njegovu Svetost Bhakti Tirtha Swamija,

Vaš sluga, Purusa-sukta das

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno su 34 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 516 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::