Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Nikome ne zavidim, niti sam prema ikome pristran. Jednak sam prema svima, ali onaj tko Me služi sa predanošću utemeljen je u Meni, Moj je prijatelj, i Ja sam njegov prijatelj.
-- Bhagavad-gita 9.29 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Čet, 05.10.06. 08:33
 

Izvan Hrvatske - 27.06. izvještaj o HH BTS - stanje je kritično!

 
Od 09.30 do 10.30 ujutro...
 
 

Gurudeva leži okružen bhaktama koji ga njeguju. HH Radhanatha swami drži gurudevinu ruku u kojoj se licem okrenutim njemu nalazi Govardhana Sila. Ekavira mu masira lijevu ruku. Dhruva masira njegova lotosova stopala. Ostali bhakte koji ga njeguju naizmjenice drže drugu Govardhana Silu na njegovoj glavi. Agni prabhu hladi Gurudeva lepezom. Odljev Srila Prabhupada je s Gurudevine lijeve ruke. Gurudeva je ukrašen chandanom, velikim Tulasi garlandom s Pancha-Tattve i maha garlandom s Radha Damodara. Dan je vedar, soba je mirna i tiha. Skupno pjevanje Hare Krsna mantre u klasičnoj melodiji širi se cijelom kućom. Slatko je i uzvišeno. Srila Prabhupada gleda Gurudeva s oltara koji se nalazi iznad njegovih stopala. Prelijepe slike Krsne i dječaka pastira i gopija okružuju Gurudeva. Gurudev je miran i usredotočen.

Bhakte u redu čekaju, prolaze i odaju poštovanje. Mnogi pred Gurudeva donose svoja Božanstva da mu ih pokažu. Nude mu svoje molitve, suze i nakon kratkog darshana vraćaju se u dnevnu sobu gdje večina bhakta sjedi i pjeva; sve je organizirano i harmonično. Kroz Gurudevinu sobu kola svjež zrak. Ovo je i najbolje i najtužnije vrijeme. Sve je slavno. Iz svih smjerova kroz sobu i kuću iz bhakta dolazi najdublji odgovor na veličanstvenu žrtvu, suosjećanje i ljubav koju je gurudeva podario svima nama.

Njegova svetost Bhakti-tirtha mahataja ki jay!

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 51 posjetitelj online
 
 
Ova stranica pogledana je 553 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::