Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
U ovom dobu sukoba i licemjerja oslobođenje se može dostići samo pjevanjem Gospodinova svetog imena. Nema drugog načina. Nema drugog načina. Nema drugog načina.
-- Brhan-naradiya Purana --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Sri, 14.02.07. 11:42
 

Zadar - Deva-deva Prabhu - 13.02.

 
Ozbiljni zdravstveni problemi dragog nam bhakte i jednog od pionira sankirtana pokreta u ovim krajevima
 
 

Hare Krishna!
Molim vas primite naše ponizno postovanje. Sva slava Srila Prabhupadu!

Dragi bhakte danas smo saznali da je Deva-deva Prabhu, koji živi u Zadru, nađen u nesvjesti na ulici te je hospitaliziran pod mogućom dijagnozom moždanog udara a još ćemo vas točnije izvjestiti kada dobijemo prave informacije.

Deva-deva Prabhu je posljednjih godina svakodnevno išao u prasadam distribuciju tako da ga je ovo vjerovatno snašlo baš u tim okolnostima, dok je djelio Krishninu milost.

Molimo vas da budete ljubazni i uputite molitve za njegov brzi oporavak i da ga Krishna zastiti u ovoj teškoj situaciji.

Hvala vam!

Vaši sluge bhakte iz Zadra

 


 

13.02.2007

Dakle stiuacija je slijedeća:

Danas je Deva-deva Prabhu prebačen na odjel intenzivne njege a situacija je i dalje jako neizvjesna. Trenutno je spojen na aparate koji ga praktički održavaju. Visoki tlak uslijed kojeg je došlo do pucanja žile u mozgu i dalje je visok. Postoji mogućnost da bude prebačen u Zagreb zbog kirurškog zahvata kojim bi se uklonio ugrušak koji je doveo do začepljenja i pucanja žile. Otežavajuća okolnost je što je do izljeva došlo u jako osjetljivom djelu mozga.

Posjeti do daljnjeg nisu dozvoljeni a na sreću, zahvaljujući poznanstvima bhakta, među medicinskim osobljem nalaze se neke osobe preko kojih imamo redovni kontakt i informacije o njegovom stanju. Također problem je (za admnistraciju) to što u Zadru Deva-deva Prabhu nema nikoga od rodbine, pa se sve odvija preko prijatelja i poznanika, uglavnom bhakta.

Deva-deva pr. ima zdravstveno osiguranje, no dodatni troškovi povrh onih koje pokriva zdravstveno osiguranje su veliki i svaka pomoć od bhakta u vidu donacija za njegovo izlječenje je više nego dobro došla. Deva-deva Prabhu je dobar dio svoga života u ISKCON zajednici proveo kako brahmacari a kasnije se kao što smo ranije spomenuli, živeći skromno, oslanjao na ono što bi dobio kroz distribuciju prasadama.

Bhakte u Zadru su spremni pomoći koliko god bude financijski trebalo no svaka pomoć je više nego dobro došla.

Na kraju još jednom želimo zamoliti da se molite za oporavak Deva-deva Prabhua te da Srila Prabhupada i Gospodin Krišna budu uz njega.

 


 

Za sve druge informacije budite slobodni kontaktirati na:

098/200-713 (Acyutananda das) ili acyutananda.sdhs@pamho.net

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(32 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 6 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 670 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::