Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Osoba potpuno svjesna Mene, koja zna da sam vrhovni uživatelj svih žrtvovanja i strogosti, gospodar svih planeta i polubogova te dobročinitelj i dobronamjernik svih živih bića dostiže mir  oslobađajući se patnje uzrokovane materijalnim bijedama.
-- Bhagavad-gita 5.29 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Sub, 02.06.07. 16:29
 

Virovitica - Virovitica 05/2007

 
Dragi bhakte, evo novih vijesti iz virovitice, na slici su Božanstva Upanande d.
 
 

20.5.2007 - Nedjeljni Feast se održao kod Saci Kumar Gaura dasa i Ramye d.d., bhajane je vodio  Dharma Vatsalah das, lekciju je dao Tivra Tapa das,gost iz Novske.

26.5.2007 - Nas četvero iz Virovitice (Mrtyu Mrtyu  ,Bhavatarini , Mira i njena kćerka Ana Maria) smo prisustvovali  Nama Hatti u Koprivnici-  Ekstatične  Bhajane su vodili prabusi  Padamanuttama dasa i Bhavada das. Svi smo se osjećali opijeni svetim imenom,vladala je posebna atmosfera, puna ljubavi i osjećaja međusobne povezanosti. Od srca  lekciju je dao  Bhavada das uz svoj topli osmijeh. Atmosfera je bila ekstatična. Uz večernji  Arotic imali smo kirtan u vedrom raspoloženju. Nakon toga se častio prasadam u dvorištu,što je bilo posebno osvježavajuće i doprinijelo  je većem osjećaju zajedništva,  sjedilo se na prostirkama na travi. Mataji Maytili ovim putem zahvaljujem na ugodnom društvu.

Koprivničkim domaćinima zahvaljujemo na ljubaznom prijemu  i trudu da nas ugoste. Mira i Ana Maria koje su nedavno ušle u proces su bile oduševljene,naravno ja također. Koprivnička Yatra (Ki Jay!)

27.5.2007- Nedjeljni  feast kod Upanande dasa.Bio je  Ekadasi i svi smo kupali Božanstva. Imali smo Goste iz Kutine. Svatko od nas je nakratko vodio bhajane.
Upananda das nam je pročitao značenje današnjeg Ekadasija, a zatim smo počastili prasadam - voće sa šlagom u obliku torte.

23. i 30 5.2007.g. - Mrtyu Mrtyu das je  imao prezentaciju svoje nove knjige «Astrologija medicine» u  gradskoj knjižnici u Virovitici i Pitomači. Prezentaciju je spojio s propovijedanjem. Slušatelji su bili vrlo zainteresirani,postavljali su pitanja o karmi ,reinkarnaciji, smislu života, duhovnom razvoju i slično. U gradskoj knjižnici u Virovitici je prelijep prostor gdje bi se možda mogao održati javni program o Indijskoj kulturi,vedskoj filozofiji ,ponuditi prasadam i slično. Zaposlenici knjižnice su ljubazni i susretljivi i sami zainteresirani za slična predavanja.  U Pitomači postoji još veći interes za vedsku filozofiju,također treba razmisliti o javnom programu .Većina stanovnika Pitomače ima svoje korijene u Indiji(radi se o romskoj populaciji).
 
31.5.2007.g. rodila se Sarasvati u virovitičkoj bolnici ,sretni roditelji su Upananda das i Subhangi d.d. Subhangi  se još oporavlja ,jer je rodila prije nekoliko sati. Dijete je zdravo, majka je dobro. Iskrene čestitke od svih virovitičkih bhakta.

Vaš sluga, Bhavatarini d.d.

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 88 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 698 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::