Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Osoba Me može spoznati kao Svevišnju Božansku Osobu samo predanim služenjem. Kada zahvaljujući takvoj predanosti postane potpuno svjesna Mene, može ući u Božje carstvo.
-- Bhagavad-gita 18.55 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Sri, 22.08.07. 20:29
 

Virovitica - Virovitica (Korčula) 07/2007

 
Piše: Bhavatarini dd.
 
 

VIJESTI IZ VIROVITICE

Virovitica, 22.7.2007.g.

Ovo su zapravo vijesti iz Korčule, gdje sam sa svojom obitelji bila na godišnjem odmoru sve do prije nekoliko dana.

Osim plivanja,opuštanja i odmaranja moj suprug Mrtyu Mrtyu das i ja smo proveli dosta vremena u propovijedanju i djeljenju prasadama susjedima,poznanicima i turistima,koji su proveli odmor u našem apartmanu.
Iako smo bili na odmoru ,ustajali smo u vrijeme izlaska sunca Brahma Muhurte i svakodnevno mantrali pored obližnje kapelice Sv. Antuna,koja se nalazi na brdu, a do nje vodi 101 stepenica,sedam ih nedostaje do 108.

Ljubaznošću ravnateljice gradske biblioteke  u Korčuli i milošću Krishne, Mrtyu Mrtyu das je 14.8.održao prezentaciju svoje nove knjige „Astrologija medicine“, uz to je i  propovijedao filozofiju Vedante. Posjetioci su bili zainteresirani, diskutirali su i postavljali pitanja. Na kraju smo podijelili prasadam, sitne kolačiće,koje su svi rado kušali.Lokalni radio reporter Niko Perić,kojeg osobno poznajemo, je bio vrlo ljubazan i omogućio je Mrtyu Mrtyu dasu da putem radija govori o astrologiji, znanosti Vastu i vegetarijanstvu.

16.8. su nam došli u posjetu vrlo dragi gosti, Harinam grupa bhakta iz Karlovca, Mohan das i Adbhuta Datri d.d., Mahananda das,Gouranga Narayan das , bh.Boro, bh.Domagoj i Nityananda das iz Metkovića. Sa njima su stigla i Božanstva Sri Sri Goura Nitay sa slatkoćom svoga prisustva.

Sa bhaktama smo proveli tri dana koja su prošla u uzajamnom služenju, razgovoru, zajedničkom  kuhanju i čašćenju prasadama,kupanju u čistom, bistrom korčulanskom moru. Bhakte su obišli cijeli otok Korčulu,mjesta Vela Luku,Blato,grad Korčulu, Lumbardu i Orebić, gdje su na trgovima imali harinam i kirtan. U gradu Korčuli su imali program, ljudi su prolazili,slušali , a u Lumbardi su  mještani pokazali posebno zanimanje za bhakte jer ih do sada nikada nisu vidjeli.

Naš reporter Niko Perić je prišao Mohan dasu vrlo zainteresiran i zatražio je od njega da sudjeluje u korčulanskoj radio emisiji“Gost u studiju“. Tako je 18.8. prabhu Mohan govorio na radio emisiji. Niko je postavljao milošću Krishne inteligentna pitanja o pokretu, o kojemu ništa nije znao i nema predrasude prema „Hare Krishna“. Mohan je vrlo uspješno predstavio naš pokret u kratkih pola sata ,sažeto i jednostavno objasnio što je bit svjesnosti Krishne. Mohan das Ki Jay! Zatim je u eter pušten CD sa bhajanima i cijela Korčula je 10 minuta slušala Sveta imena.

U Korčuli je pokret svjesnosti Krishne slabo poznat, ovdje nema niti jednog bhakte, osim naravno onih koji još ne znaju da su bhakte, stoga je ovo područje pravi „izazov“ za širenje Sv. Imena.

Bhakte iz Karlovca nastavljaju svoju turneju po Jadranu, nakon Korčule se vraćaju u Metković i Split, a do kraja tjedna se trebaju vratiti u Karlovac.
Za sobom ostavljaju dojam anđeoskih bića, unoseći svjetlost i radosni entuzijazam Svetog imena u primorskim mjestima, oživljavajući učmalu kolotečinu i prisiljavajući mještane i turiste da za trenutak zastanu i posluhnu Harijevo ime, koje će im se zauvijek utisnuti u srce i usput ga barem malo pročistiti.

Ja i moja obitelj smo sada u Virovitici, pokušala sam se čuti sa virovitičkim bhaktama, ali su neki još na moru, samo je jedna obitelj ovdje. Nadamo se uskoro svi okupiti i nastaviti sa druženjem i širenjem svjesnosti Krishne. Tijekom ljeta u Virovitici nismo imali nikakve aktivnosti, osim što nam je Kralj raja Indra poslao jednu veliku oluju, koja je polomila stabla u parku.

Kao dodatak imamo nekoliko slika iz Korčule sa zajedničkog prasadama. Nadam se da će bhakte iz Karlovca poslati još zanimljivih slika sa turneje.
Hare Krishna, do slijedećeg javljanja!

Vaš ponizni sluga Bhavatarini d.d.

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 158 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 720 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::