Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Sve što radiš, sve što jedeš, sve što nudiš ili daješ i sve strogosti koje vršiš - o Kuntin sine, ponudi Meni.
-- Bhagavad-gita 9.27 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Uto, 10.11.09. 12:17
 

Zagreb - FFL - Mirkovec, dom za odrasle

 
Dragi vaisnave, Food for life (Hrana za život) ekipa 7.11.2009.g. održala je program u hrvatskom Zagorju, mjesto Mirkovec, Dom za odrasle osobe, Zagreb, Šestinski dol 53, podružnica Mirkovec sa početkom u 10,30 sati.
 
 

Kao i u većini slučajeva prije sastali smo se u Zagrebačkom hramu u sljedećem sastavu: Dharma setu, Lokananda, Ragunatha, Ljerka, Sadhu mata saki, Lavanga manjari, Adi gopi i Ati Candra Caitanya.

Oko 10,00 sati dolazimo na benzinsku pumpu blizu mjesta u koje smo se uputili te degustiramo kokos kuglice koje je napravio Dharma setu da vidimo jesu li za distribuciju ili ćemo ih morati spaliti u probavnoj vatri okupljenih bhakta. Degustacija je završila i mi teška srca boreći se sa vezanošću sa kokos kuglice većinom glasova odlučujemo da su kuglice za distribuciju.

U 10,30 sati došli smo na parkiralište ispred starog dvorca u kojem se sada nalazi navedena ustanova. Na parkiralištu su nas srdačno dočekali štićenici doma  pozdravljajući već neke bhakte koje znaju iz prijašnjih programa. Ulazimo u prostoriju većine oko 90 m2 nalik na učionicu gdje je oko 60-ak štićenika doma sjedilo u školskim klupama čekajući da počne program.

Dharma setu pozdravlja sve prisutne te ne gubeći vrijeme postavljamo harmonij na stol, Ragunatha uzima mridangu, Lavanga karatale i Lokananda počinje bhajan sa odavanjem poštovanja Srila Prabhupadu onako nježino kako on to zna. Nazvali bi to zagrijavanjem atmosfere.

Također smo upalili mirisne štapiće da bi koliko toliko neutralizirali dim od cigareta kojeg je bilo kao u nekoj diskoteci. Ati Candra krećući se po cijeloj dvorani pokušava foto aparatom ovjekovječiti ove velike trenutke kako za nas tako i za publiku. Publika se polako počinje pridruživati sto pjevanjem sto cupkanjem i lupkanjem rukama po stolu.

Slijede Ljerkini bhajani te predavanje Dharma setu pr. Nakon toga tipke na harmoniju počinje prebirati Ragunatha a kada je zapjevao, na prozorima su se tresla stakla te je izmjeren potres 7 stupnjeva Rihterove ljestvice. Nitko u dvorani nije ostao ravnodušan.

Tada je Dharma setu pozvao najhrabrije da oforme popularno zvan vlakić na koji se poziv odazvalo njih desetak te su uz pratnju bhajana veselo plesali oko stolova. Adi gopi je imala uz sebe Slavicu koja se od nje nije odvajala skoro cijeli program. Kada smo ušli u treću četvrtinu Dharma setu je najavio prasadam i pustio Ragunatha da maha mantrom prodire kroz debele zidove dvorca u svaki njegov kutak.

Dok su bhakte dijelili kuglice štićenicima u učionici dio ekipe u sastavu Lokananda sa gitarom pjeva maha mantru, Ljerka, Lavanga i Adi gopi dijele kuglice idu po sobama do štićenika koji su nepokretni. E i da ne zaboravim skoro cijelo vrijeme je ispred bhakta plesala jedna starija gospođa s maramom na glavi i ne samo to već je animirala i druge da plesu, oni koji ce gledati slike ce je prepoznati, sto se mene tiče zaslužila je veliku milost Gospodina Caitanye.

Time završava program te se polako spremamo za povratak. Štićenici nas kao i pri dolasku ispraćaju ovaj put sa Hare Krsna i vratite nam se brzo. Pakiramo se i krećemo prema Zagrebu ispunjena srca i misije.

Molim vas da pomognete ovaj plemeniti pokusaj sa doniranjem namirnica ili laksmija potrebnog za slatke kuglice koje dijelimo na programu te za troškove putovanja.

Za kraj i početak htio bih najaviti još jedan program FFL ekipe u petak 13.11.2009.g.  u 16,30 sati u mjestu Jaškovo kraj Karlovca. Za sve koji su zainteresirani sudjelovati sastanak je u 15,30 sati na krajnjoj desnoj traci kada se prođu naplatne kućice u Lučkom.

Za informacije javiti se Dharma setu pr. na broj 092/122-7-826.

Vaši sluge iz FFL ekipe

Galeriju slika pogledajte ovdje - Link

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 78 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 567 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::